Luis Skola (©AFP)
Luis Skola (©AFP)

Izvršni direktor Varezea Luis Skola: Ne treba nam 5.000.000 da dovedemo Ćaća ili Tea, hoćemo da razvijamo igrače

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 17:16

"Naš moto je - pobedi dan. Trudimo se da napredujemo svakog dana kroz rad i ideje", rekao je legendarni argentinski košarkaš

Prva asocijacija na pojam dugovečnosti u košarci svakako je Lebron Džejms, ali odmah tu u vrhu je i neverovatni Luis Skola. Bio je profesionalac punih 26 godina i minulog leta odlučio da stavi tačku na karijeru, ali nije mogao bez igre pod obručima. Počeo je ambiciozan projekat u klubu u kojem je okačio patike o klin, italijanskom Varezeu.

Izvršni direktor kluba iz Lombardije govorio je za Gazetu delo Sport o planovima na novoj funkciji. Istakao je da je spreman da ulaže u klub, ali da ga čeka puno posla.

Izabrane vesti

"Postoji interni dogovor između mene i kluba. Neću otkrivati detalje, ali biću u prilicu da kupim deonice kluba kroz određeni period. Sa svojim saradnicima sam napravio osnove za rad. Čeka nas puno posla, sedam pobeda u poslednjih devet kola ne mora da postane prečica", rekao je Luis Skola.

Odmah se vidi i da "zdravo" razmišlja. Želi klub da podigne na pravi način, a prvi korak biće rad sa omladinskim kategorijama.

"Moramo da radimo na akademiji i stvaranju održive sredine. Ne želim da prodajem snove. Nikada nisam rekao da mi je cilj titula u prvenstvu ili Evroligi, iako znam da je u prošlosti ovaj klub imao te ambicije. To je ipak bilo pre 40 godina, sada su drugačija vremena", nastavlja Argentinac.

Vareze je poslednjih godina odskočna daska za igrače i Skola to želi da promeni.

"Jedan od ciljeva je da Vareze postane konačna destinacija za važne igrače. Trenutno je više odskočna daska za one koji žele da napreduju i završe uz timovima poput Milana ili Real Madrida".

Kako kaže, nije mu cilj da ulaže velike svote novca u najbolje igrače na tržištu, već da ih stvara.

"Ne tražimo sponzora koji će nam dati 5.000.000 evra po sezoni da kupimo Serhija Rodrigeza ili Miloša Teodosića. Resursi moraju da dolaze iz toga kako prodajemo naš projekat i kako razvijamo mlade igrače u pravoj sredini, pomažemo im da konstantno rastu. Naš moto je - pobedi dan. Trudimo se da napredujemo svakog dana kroz rad i ideje", izjavio je Skola i čini se kritikovao način na koji su klubovi poput Olimpije Milano i Virtusa Bolonje hteli da se vrate na staze stare slave.

Dva su načina za stvaranje kvalitetnog rostera ističe Argentinac i kao primer puta kojim želi da Vareze ide navodi dvojicu mladih igrača iz kluba - Tomasa Voldetensea i Guljelma Karuza.

"Dva su puta da dođete do talenata. Trošenje velikih svota novca, što mi ne možemo da priuštimo, ili njihovo stvaranje unutra kluba, verovanje u manje poznate igrače ili momke koji dolaze iz omladinskog pogona. To je naš put", zaključuje Luis Skola.


tagovi

Luis SkolaMiloš TeodosićSerhio RodrigezKK VarezeVareze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara