Stevan Jelovac (Foto: MN Press)
Stevan Jelovac (Foto: MN Press)

Jelovac se seli u Grčku: Srpski košarkaš pred vratima AEK-a

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.07.21. | 01:25

Atinjani pregovaraju sa 32-godišnjim krilnim centrom

Kako prenose grčki mediji, Stevan Jelovac je na pragu prelaska u redove atinskog AEK-a. Srpski košarkaš je minulu sezonu proveo u Japanu, a po svemu sudeći se vraća na Stari kontinent.

Bivši krilni centar Crvene zvezde je posle sjajnih rola u Saragosi, Nižnjem Novgorodu, Bambergu i turskom Gazijantepu minulog leta odlučio da karijeru nastavi u Japanu. Proveo je sezonu u dresu Sanen Neofiniksa, beležio 18,8 poena u proseku i sada je pred povratkom u evropsku košarku.

Izabrane vesti

AEK je ovog leta preuzeo grčki stručnjak Stefanos Dedas, koji je sa klubom iz Atine parafirao dvogodišnju saradnju. U sezoni za nama je predvodio Hapoel Holon, a bio je proglašen i trenerom godine u Izraelu.

Kao prvo pojačanje angažovan je američki košarkaš Erik Grifin iz Hapoel Ber Ševe, a potom je obezbeđen i potpis argentinskog reprezentativca Haun Pabla Vauleta, koji je stigao iz Manrese.

Jelovac bi tako trebalo da postane treće pojačanje Atinjana za novu sezonu. Novosađanin je karijeru počeo u Vizuri, kratko je 2010. godine nosio i dres Crvene zvezde, a prvi inostrani angažman ostvario je godinu dana kasnije, kada je potpisao za Antaliju. Igrao je potom za Juvekazertu, Lijetuvos Ritas, da bi zatim tri godine proveo u španskoj Saragosi. Igrao je sjajno u ACB ligi, usledio je odlazak u Nižnji, gde je ispisao istoriju VTB lige postigavši 49 poena na utakmici protiv Kaleva (rekord još stoji). Branio je potom boje Bamberga i Gazijantepa, pre odlaska u Japan.




tagovi

Stevan JelovacAEK AtinaKK AEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara