Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Denverov recept za pobedu: Veruj u saigrača i kad šutira 5/19, daće ga kad treba

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 09:41

"Malo mu treba da uđe u vatru, verujemo mu, čak i kada se muči", rekao je Nikola Jokić o junaku pobedu Džamali Mariju

Kao snežna lavina su se saigrači obrušili na Džamala Marija kada je ovaj pogodio uz zvuk sirene za senzacionalni trijumf Denvera nad LA Lejkersima u drugom meču plej-of serije (101:99). Ma, ceo Kolorado bi da je mogao skočio u zagrljaj svom plejmejkeru koji je izrastao u heroja velikog preokreta iako je do poslednje deonice imao samo šest poena na kontu uz šut iz igre 5/19. Na kraju je brojao do 20 (9/24 iz igre), bez pogođene trojke, ali uz pogođen verovatno najspektakularniji šut u dosadašnjoj karijeri.

Izabrane vesti

"Malo mu treba da uđe u vatru. Pogodio je par lakih, a ovakav šut je opalio hiljadu puta. Verujemo mu, čak i kada se muči.", stavio je do znanja Nikola Jokić posle meča pa potom i detaljnije prozborio o samoj utakmici: "Da budem iskren, imali smo otvorene pozicije, samo nismo pogađali. Oni su igrali vrlo dobro, ali je naša odbrana u poslednjoj četvrtini, u stvari u celom drugom poluvremenu, bila zaista neverovatna. Timski trud je bio neverovatan, publika je bila neverovatna. Bila je uz nas kad smo bili na minus 20. Hvala im zaista. Lepo je igrati pred ovim ljudima."

Što se tiče samog autora pobedonosnog koša, on je priznao da nije ni video da li je lopta ušla kroz obruč, već je potvrdu dobio od cele arene.

"Nisam uopšte video da je ušla, to je smešan deo. Video sam je tačno iznad obruča, ali ne posle. Međutim, čuo sam sve, tako da sam znao. Smešno je bilo. Samo sam video gomilicu lica kako se pokreću. Mogao sam da samo da smejem. Posle svega što smo prošli u ovom meču da bi ta lopta ušla... To samo pokazuje koliko smo bliski kao grupa. Imam ovde 15 ili 16 momaka koji su mi sve vreme govorili: Nastavi da šutiraš, budi agresivan. I kad vidiš da se utakmica ovako razvije... Istorija u stvaranju. Da nije bilo mojih saigrača, ne bih došao u ovakvu priliku, bila bi to potpuno drugačija utakmica", jasan je Mari.

Upravo je taj timski duh ono što izdvaja Nagetse od ostatka konkurencije, i ono što ih je ponovo izbavilo iz škripca. Svi veruju jedni drugima, međusobno se bodre i ne dovode u pitanje odluke saigrača. Pa čak ni kada jednom od nih poput Marija ne ide ništa od ruke. Bodre ga da nastavi da šutira i bude ono što jeste.

"Odmah sam pomislio da ulazi. Svi smo mu govorili da bude uporan, da nastavi da šutira. Znamo šta može. Znamo da može i u trenucima kada se lomi. Svaka njemu čast što je zadržao samopouzdanje. Ono što sam ja gledao, u poslednjoj četvrtini nije promašio.", rekao je Kentavijus Kaldvel-Poup.

Sa lepom situacijom i prednošču od 2:0 odlaze u "grad anđela" na sledeće dve utakmice od kojih je prva između četvrtka i petka od 04.00 ujutru po srednjeevropskom vremenu.

"Strpljivi smo, nikada ne paničimo. U trenutku smo. Otporni smo. Ne odustajemo. Vodili ili gubili 20 razlike, nastavićemo da se borimo.", zaključio je popularni KCP.

Važan deo trijumfa bio je i Eron Gordon koji je uz 14 poena dodao i sedam skokova.

"Sve što smo imali smo morali da damo. Ostavili smo sve na terenu. Imamo par dana slobodno, dali smo poslednji atom."


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara