Karl Entoni Tauns (©AFP)
Karl Entoni Tauns (©AFP)

Još jedna NBA zvezda na Svetskom prvenstvu: Karl Entoni Tauns posle 10 godina u dresu Dominikanske Republike

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.07.23. | 12:33

Predsednik Saveza Rafael Uribe istakao da su velike šanse da se vrati u državni tim za planetarnu smotru

Još vlada neizvesnost oko učešća brojnih zvezda svetske i evropske košarke na predstojećem Mundobasketu. Nisu sve reprezentacije obelodanile preliminarne spiskove, među njima ni Srbija, dok je poznato da reprezentacija SAD neće biti u najjačem sastavu, već će Stiv Ker na raspolaganju imati prilično mlad tim.

Nikola Jokić se nije izjasnio, Luka Dončić je na spisku Slovenije, još se ne zna da li će Janis Adetokunbo posle operacije kolena biti u mogućnosti da brani boje Grčke, ali bi jedna NBA zvezda iznenada mogla da se pojavi na samitu najboljih svetskih selekcija - centar Minesota Timbervulvsa, Karl Entoni Tauns.

Izabrane vesti

Naime, kako je predsednik KS Dominikanske Republike istakao, šanse da Tauns posle 10 godina obuče dres državnog tima su velikih 90 odsto.

"Postoji obostrano interesovanje, razmenjujemo poruke svakog dana", rekao je Rafael Uribe.

Tauns je poslednji put za Dominikanu nastupao u septembru 2013. godine tokom AmeriKupa. Često se potom nalazio na reprezentativnim spiskovima, ali nije više navlačio dres sa državnim grbom.

Sada bi mogao da povuče Dominikanu i ka drugoj fazi Svetskog prvenstva, što bi nesumnjivo bio veliki uspeh, a čini se da u grupi sa Italijom, Angolom i domaćinom Filipinima, i centrom Minesote u svojim redovima, imaju lepe šanse.


tagovi

Karl Entoni TaunsMundobasket 2023Dominikanska Republika

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara