Krunoslav Simon (©AFP)
Krunoslav Simon (©AFP)

Krunoslav Simon: Opljačkali su Jokića, prevara veka

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.09.23. | 15:52

Košarkaš Cedevite smatra da je NBA pokrao Nikolu Jokića

Srpska superzvezda Nikola Jokić osvojio je MVP nagradu u NBA ligi u dva navrata - 2021. i 2022. godine. Mnogi su smatrali da je trebalo da dobije priznanje opet nakon dominante sezone 2022-2023, tokom koje je beležio 24,5 poena 11,8 skokova 9,8 asistencija i 1,3 ukradene lopte po utakmici. Na kraju je Džoel Embid dobio nagradu.

Legendarni hrvatski košarkaš Krunoslav Simon je dao svoj komentar o ovoj odluci.

Izabrane vesti

"To što Jokić nije imenovan za MVP je kompletna besmislica. To je prevara, pljačka veka", rekao je Simon prilikom gostovanja u podkastu Inkubator.

Čak je rekao da će prestati da gleda NBA...

"Ova situacija meni izgleda smešno. Ovaj momak je kompletno izdominirao ligom, ali na kraju dana nagrada je otišla Džoelu Embidu. Mislim da je Jokić uradio previše za NBA. Prvo sam video vesti i rekao sam sebi: OK, ja od sada prestajem da pratim NBA. Kao što moćete videti na osnovu njegovog performansa u plej-ofu, Jokić se veoma zabrinuo kada je čuo da ja neću pratiti NBA", nasmejao se Simon.

Srpskom košarkašu je na kraju pripala najbitnija nagrada - NBA titula, ali to očigledno ne stišava polemiku oko individualnih priznanja.


tagovi

Cedevita OlimpijaKrunoslav SimonNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara