©Starsport
©Starsport

Lavovi Petra Božića bez brejka u Parizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 23:15

Londonski klub poražen u prvom meču polufinalne serije Evrokupa (86:99)

Poput ekipe Dušana Alimpijevića, i tim Petra Božića se sa gostovanja u okviru polufinala Evrokupa vraćaju u zaostatku s obzirom da nisu uspeli da naprave "brejk" u Parizu.

Francuski predstavnik je uspeo treći put ove sezone da savlada London Lajonse (99:86) i stekne komfor pred put u Englesku.

Izabrane vesti

Iako su Lavovi bolje otvorili susret, Parižani su brzo uspeli da uspostave željeni ritam i režiraju preokret, posle čega su strpljivo i sigurno koračali ka prvoj pobedi u polufinalnoj seriji.

Inspirisani igrači Pariza uspeli su da u potpunosti slome otpor protivnika u trećoj deonici tokom koje su imali i maksimalnih 22 poena prednosti, a sve što su gosti uspeli do kraja susreta bilo je da ublaže minus i izbegnu debakl.

Posebne zasluge što Lajonsi nisu put Londona krenuli uz bolniji udarac bio je David Envaba koji je upisao 24 poena uz sedam pogodaka iz devet šuteva iz igre, međutim učinak Amerikanca bio je nedovoljan da pokvari planove ekipe koju je poenterski predvodio Ti Džej Šorts sa 23 poena, dok mu je glavna podrška bio Nadir Hifi sa jednim manje.

Revanš susret zakazan je za petak u Londonu od 20.30 časova, a kako se igra u dve pobede, eventualna majstorica će biti odigrana 3. aprila.

EVROKUP - POLUFINALE

Prvi mečevi

Burg - Bešiktaš 86:74

/Majk 16 - Delgado 15/

Pariz - London 99:86

/Šorts 23 - Envaba 24/

Drugi mečevi - 29. mart

18.45: Bešiktaš – Burg

20.30: London – Pariz

Eventualne majstorice - 3. april

Burg - Bešiktaš

Pariz - London


tagovi

EvrokupLondon LajonsPetar BožićKK Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara