FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Lorenzo Braun rešio revolveraški obračun u Milanu, hladnokrvniji od Mirotića

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 22:47

Često se u šali kaže da heroj Španije s Evrobasketa nema puls, još jednom je pokazao zašto ga prati takav glas

Jedan od najatraktivnijih mečeva od početka Evrolige viđen je u zaostalom meču drugog kola elitnog takmičenja. Makabi je trijumfovao na gostovanju Olimpiji 98:90, a kada je trebalo prelomiti meč Lorenzo Braun preuzeo je stvari u svoje ruke, povezao par koševa u ključnim trenucima i lansirao Ponos Izraela do takozvane plej-in pozicije.

Jeste Nikola Mirotić bio najefikasniji igrač utakmice s 24 poena, ali je u odsudnim trenucima zadrhtala ruka doskorašnje vedete Barselone. Na Lorenzovu trojku nije odgovorio na način koji priliči do prošle sezone godinama najplaćenijem igraču u Evroligi. Promašeno slobodno bacanje i nesporazum sa saigračem gde je lopta Mirotiću prošla kroz noge i završila u autu koštali su Olimpiju još neizvesnije borbe za trijumf, pa je italijanski predstavnik sada u grupi timova sa neubedljivim učinkom 1-4.

Izabrane vesti

Imao je Milano i maksimalnih deset poena prednosti tokom druge četvrtine, ali je Makabi odbio nalet domaćina prevashodno zahvaljujući stasitom Hasijelu Riveru. Kubanski centar ubacio je 21 poen, bio najbolji košgeter u redovima velikana iz Tel Aviva, a da nije bilo njegovih poena ne bi ni bilo kasnije šanse da Lorenzo Braun izraste u heroja večeri.

Odličnog karipskog igrača pratio je i poslovično pouzdani Bonzi Kolson. Amerikanac je postigao 16 poena, čime je potvrdio da izrasta u jednog od najkonstantnijih igrača na parketima širom Evrope. Njegov sunardonik Antonijus Klivlend dao je 15 i to su koševi na koje u Armaniju verovatno nisu toliko računali. Da zagorča život Etoreu Mesini pobrinuo se i Džoš Nibo s 14 poena.

Držao je koliko-toliko Šivon Šilds Olimpiju u životu u poslednjim minutima, davao koševe iz neizglednih pozicija, ali nije to mnogo vredelo kada je red došao na Lorenza Brauna. Trojka za 88:84 odvela je meč na vodenicu Makabija, a šansa za povratak prokockana je što zbog Mirotićeve nesigurnosti s linije penala, što zbog ishitrenih poteza ostalih saigrača u naletima na protivnički obruč.

Imajući u vidu sve politička trvenja u Izraeleu, biće Makabi pravi košarkaški doseljenik u Beograd narednih meseci, a prvi meč u "Pioniru" trebalo bi da odigra devetog novembra protiv Bajerna. Koliko god će im kuća nedostajati, u Srbiju definitivno stiže osokoljen dobrom igrom i činjenicom da kad zagusti uvek može da računa na igrača "bez pulsa".



tagovi

KK Makabi Tel AvivArmani MilanoOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara