©Starsport
©Starsport

Mateo posle pobede nad Zvezdom: Srećan sam, pokazali smo karakter

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 00:47

Strateg Reala zadovoljan, iako susret u madridu nije imao rezultatski značaj

Real, uz već overeno mesto lidera pred plej-of, i Crvena zvezda, srušenih snova o plej-inu, rasterećeni su odigrali vrlo dobar meč u Madridu, a posle pobede domaćina koji je na putu do trijumfa nadoknadio dvocifreni minus utiske je sumirao strateg Čus Mateo.

Izabrane vesti

"Nedostajala nam je takmičarska tenzija s vremena na vreme, posebno na početku. Bili smo ravnodušni u prve dve četvrtine. Nismo pridavali značaj izgubljenim loptama i greškama posle defanzivnog skoka koje je protivnik pretvarao u koševe. Nije mi bilo drago što smo primali lake koševe", rekao je Mateo na konferenciji za novinare i dodao:

"Adam Hanga, prema kome u ovom klubu gajimo posebnu naklonost, odigrao je sjajnu utakmicu, a kao tim su nadoknadili i izostanak svojih plejmejkera. Došli su sa namerom da odigraju dobru utakmicu, imali su šesnaest bodova prednosti, a upravo taj minus nam je vratio takmičarsku tenziju".

Povratak u utakmicu trener Reala je okarakterisao kao snagu svog tima.

"Pokazali smo karakter. Iako je bilo stvari koje nismo radili u kontinuitetu, srećan sam. Ne volim da u bilo kom trenutku pravimo greške, ali je neophodno razumeti situaciju".

Real Madrid je pobedom protiv Crvene zvezde oborio rekord po pobedama u regularnoj fazi Evrolige, upisavši 26 slavlja na 32 odigrane utakmice.

"Ne pridajem značaj rekordima i sličnim stvarima. Fokusiramo se na mogućnost da igramo u plej-ofu. To više govori o dosadašnjem poslu, jer je teško dobiti 26 utakmica. Tim se psihički dobro priprema za plej-of. Svi nas gledaju kao favorite, ali to nije važno, već da budemo spremni kada dođe vreme", rekao je Mateo.


tagovi

Čus Mateo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara