Metalac: Posle Đukanovića - Đukanović

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.18. | 11:15

"Duško je ‘alfa i omega’ kluba. Trudi se i zalaže ne 100 već 200 odsto kako bi ekipa imala optimalne uslove. Metalac je svojevremeno igrao na Jadranu, angažovao je dobre igrače, dvorana je bila puna…Potom su usledile i teške godine, ali zahvaljujući Dušku Đukanoviću stabilizovali smo se i sad znam da ćemo dati maksimum da dobijemo FMP", kaže Bojan Krstović

Košarkaši Metalca iz Valjeva kao finalisti Kupa Srbije izborili su plasman na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća koji u četvrtak počinje u Nišu. Tim iz Valjeva će zajedno sa ekipom iz Železnika, utakmicom koja počinje u 17.00 sati, otvoriti ovo takmičenje koje je, kako je na žrebu podvukao prvi čovek KSS Predrag Saša Danilović, od velikog značaja za srpsku košarku.

Zato smo se odlučili da pozovemo najiskusnijeg igrača Metalca Bojana Krstovića koji i dalje igra prilično dobro, mada gazi 38. godinu (rođen je 1. novembra 1980. godine), ali sa nesmanjenim entuzijazmom očekuje završni turnir u Nišu.
“Metalac je kao finalista srpskog Kupa izborio plasman na završni turnir. Da vas podsetim u finalu smo poraženi od Zlatibora iz Čajetine, a pored ABA ligaša kroz KLS ligu Srbije učešće su obezbedili Borac i Dinamik. Mi sa puno optimizma putujemo u Niš jer je iza nas odličan dosadašnji deo sezone. U vrhu smo tabele KLS lige Srbije, blizu smo ostvarenja cilja, a to je učešće u Superligi Srbije. U borbi za ‘Žućkovu levicu’ trudićemo se da na pravi način afirmišemo klub, grad, tim i igrače”, kaže za naš portal Krstović.

Izabrane vesti

Kakve su šanse Metalca protiv na papiru kvalitetnijeg FMP-a?
“Tim iz Železnika je favorit u našem duelu. Meni će biti posebno zadovoljstvo što igramo sa Panterima. U Borcu, pa u FMP-u sam se najviše afirmisao kao igrač. Puno toga smo zajedno osvojili. Sad, sportski je da se nadamo, da pružimo maksimum i eventualno iznenadimo rivala. U našoj ekipi vlada sjajna atmosfera, odlična hemija i svi saigrači su doprineli našim dobrim rezultatima. Naravno, ništa ne bi bilo bez čelnika kluba i naših trenera Mihaila Počeka, Vladimira Miškovića i Milenka Petrovića. Tu je i naš kapiten Đukan Đukanović”.

Kad smo kod Đukanovića velike zasluge za stabilnost kluba pripadaju poznatom advokatu i predsedniku Metalca Dušku Đukanoviću.
Duško je ‘alfa i omega’ kluba. Trudi se i zalaže ne 100 već 200 odsto kako bi ekipa imala optimalne uslove. Metalac je svojevremeno igrao na Jadranu, angažovao je dobre igrače, dvorana je bila puna…Potom su usledile i teške godine, ali zahvaljujući Dušku Đukanoviću stabilizovali smo se i sad znam da ćemo dati maksimum da dobijemo FMP”.

Bojane, vi ste u 38. godini, dokad planirate da igrate profesionalnu košarku?
“Bogu hvala zdrav sam. Dobro se osećam, uživam u igri…Ne pravim dugoročne planove, ali dok bude ovako igraću i imaću veliki motiv i glad za pobedama”, konstatovao je Bojan Krstović koji je tokom uspešne karijere igrao i za Hemofarm, Budućnost, Radnički KG, Dinamik i Vršac. Sa FMP-om uzeo je dva srpska Kupa i dve ABA lige.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak:

17.00: (1,85) FMP (hendikep -20,5) METALAC (1,85)
19.30: (1,85) CRVENA ZVEZDA (hendikep -30,5) BORAC (1,85)

Petak:

17.00: (1,85) MEGA BEMAKS (hendikep -19,5) DINAMIK (1,85)
19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -31,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

PIŠE: Đurđe Mečanin

(FOTO: MN Press)


tagovi

Kup Radivoja KoraćaMetalac Valjevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara