NBA IGRAČI: Bogdanović ide preko margine, verujte i u Embida

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.02.21. | 17:11

Pročitajte još nekoliko predloga kada je u pitanju lični učinak igrača

Sedam utakmica je večeras na programu NBA lige. Biće zanimljivo videti kako će se dve ekipe koje su u odličnim serijama, a to su Juta i Sakramento, snaći pored teških protivnika, Bostona, odnosno Filadelfije. Biće tu zanimljivih utakmica, a mi vam donosimo naše predloge za klađenje.

DŽOEL EMBID (broj poena (28,5), tip više, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Volimo da se kladimo na Džoela Embida, odnosno 'više' za njegove koševe. Kako i ne bismo kad je on na proseku od 29,3 poena uz 10,7 skokova po sezoni, a u poslednje vreme je u toliko neverovatnoj formi da je od poslednjih osam utakmica u njih sedam prebacio večerašnju marginu, a u ovoj osmoj se zaustavio na 28 poena. Filadelfija večeras igra protiv Sakramenta koji u poslednje vreme igra stvarno dobro, ali Kingsi pod košem ipak nemaju igrača koji bi mogao zaustaviti Embida.

ZAJON VILIJAMSON (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Zajon Vilijamson je ove sezone sigurno iznervirao mnoge kladioce. On igra po sistemu toplo-hladno, nikada ne znaš hoće li ići u 'više' ili 'manje', ali generalno se ipak može reći da Zajon ima dobru sezonu. Na proseku je od 23,7 poena, 7,2 skokova i 2,7 asistencije po utakmici, a kako večeras Nju Orlenas igra protiv Hjustona, čini nam se da bi dnaas mogao razveseliti sve one koji igraju na 'više'. Roketsi imaju velikih problema s igračima koji ga mogu čuvati - DžeŠon Tejt je ipak preslab za njega, Pi-Džej Taker prespor, a DeMarkus Kasins je ipak daleko od one igre koje su ga u Sakramentu napravile jednim od najboljih centara na svetu. Zajon bi mogao imati dosta prostora, a nadamo se da nećemo biti među onim kladiocima koje je on ove sezone iznervirao.

BOJAN BOGDANOVIĆ (broj poena (17,5), tip više, kvota 1,75)

U kakvoj je šuterskoj formi Bojan Bogdanović! Popularni 'Babo' nije najbolje ušao u sezonu nakon operacije koju je imao prošle godine, ali je u poslednje vreme uhvatio formu i to na stvarno senzacionalan način. U prethodnih šest utakmica Bogdanović ima prosek od 55 posto za tri poena, a treba znati da puca 8,2 trojki po utakmici. To su brojke koje hrvatskog košarkaša stavlja u ligu elitnih šutera u NBA-u, a Bogdanović se odlično uklopio u ludu igru Jute koja je trenutno najbolja ekipa u celoj ligi s 15 pobeda iz poslednjih 16 utakmica i učinkom 19-5. Džez večeras igra tešku utakmicu protiv Bostona, ne bi se baš kladili da će Juta pobediti, ali nekako nam se čini da će Bogdanović doći do svojih šuteva. A s ovim procentom je margina spremna da 'padne'.

KELI UBRE (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Keli Ubre je bio predmet podsmeha na početku sezone. On je u svoju šestu sezonu ušao s kriminalno lošim šutem, posebno za tri poena, a gotovo nestvarno zvuči da je u prvih šest utakmica pogodio samo dva šuta za tri poena od dvadeset pokušaja. Lako je izračunati procenat, ali bolje nemojte. No, Ubre nije morao strahovati za svoju poziciju u Golden Stejtu jer je igrao dobro u fazi odbrane, a nije da Voriorsi imaju previše drugih rešenja na njegovoj poziciji. Malo po malo i Ubre je pronašao svoj šut pa je to počelo da izgleda sve bolje, a u poslednje vreme to izgleda jako dobro. U četiri utakmice koje je odigrao u februaru na proseku je od 22,5 poena, a najvažnije je da trojke pogađa s 51,9% preciznosti, s tim da ih nije prestao pucati u velikom broju. On je na 6,8 pokušaja za tri poena, a u ove četiri utakmice pa je jasno da su u Golden Stejtu napokon od njega dobili ono što su tražili. Ubre je sinoć San Antoniju ubacio 24 poena, a ova dva protivnika opet igraju večeras. Što se nas tiče, može postići i 7 poena manje nego juče. Nama bi bilo dosta.


tagovi

Bojan BogdanovićDžoel EmbidZajon Vilijamsonsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara