Nedović Maneken na tri sezone - zarada 2.000.000 godišnje!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 09:59

Izgleda da je sve dogovoreno i da će Nemanja sledeće sezone igrati za Olimpiju Milano, Unikaha naciljala zamenu

Izgleda da više nema dileme - Nemanja Nedović će od sledeće sezone biti košarkaš Olimpije iz Milana čime će završiti odiseju u Unikahi iz Malage. Sada su se pojavile i cifre, a javnosti ih je predstavio sajt Piratasdelbasket.net. Nedović bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Milanom i godišnje bi trebalo da zarađuje 2.000.000 evra!

To je ozbiljan ugovor i dokaz da Olimpija sprema istu takvu ekipu za sledeću sezonu, sa veoma jakim budžetom od oko 20.000.000 evra, pa možda i preko toga.

Izabrane vesti

Na španskoj Marki su se pojavili podaci da Nedovićev otkup košta 250.000 evra ili 500.000 evra (jedna klauzula važi za NBA i španske klubove, druga za Evropu), a pored Olimpije bacili su oko na njega i Barselona, Darušafaka, kao i Fenerbahče. Izgleda po svemu sudeći da će Olimpija platiti 250.000 evra za Nedovićevu slobodu. Samo se čeka kraj sezone.

Nedović je ove sezone bio najbolji igrač Unikahe sa 14 poena i četiri asistencije u proseku u ACB ligi, kao i 17 poena i pet asistencija u Evroligi.

Zaista je za tim iz Malage to ponuda koja se teško odbija. Kao i za igrača.

Nemanja je u Unikahi od 2015. godine, prošle sezone je posle osvajanja Evrokupa rešio da ostane još jednu sezonu u timu i tako pomogne ekipi iz Malage u Evroligi, ali sada je vreme za promenu sredine i za veće izazove.

Olimpija je za sada tim koji se najviše pominje na košarkaškom tržištu. U Milanu su veoma razočarani sa poslednje dve sezone i žele pošto-poto da urade bolji posao u narednoj. Pored Nedovića izgleda da je i Amadeo Dela Vale završen posao, a da je pik tima iz Milana košarkaš Panatinaikosa Majk Džejmsa. Pored svega toga najavljeno je i da će Vladimir Micov ostati u ekipi tako da Olimpija već sada sastavlja slagalicu za narednu sezonu.

I to prilično skupu. Ako znamo da je srpski košarkaš u Unikahi imao oko 1.000.000 evra godišnje, jasno vam je koliku platežnu moć ima ekipa koja nastupa u Mediolanum forumu.

Sa druge strane Unikaha danas treba da odluči šta će da radi i sa Gjorgijem Šermandinijem, a odlaskom Nedovića dosta će se olakšati i budžet za plate. Naravno, tim Đoana Plaze već sada planira šta i kako dalje, a već se nazire i moguća zamena za Nemanju.

Naime, kao glavni cilj Unikahe na leto biće Erik Grin, košarkaš Valensije. Njemu je plata navodno 750.000 evra što bi bilo lakše za Unikahu da isplati. On je završio Evroligu sa 14 poena u proseku i procentom šuta za tri poena od 41,7%.

Nedoviću prija Italija, navijač je fudbalskog kluba Juventus, jedan deo života je proveo tamo jer mu je otac igrao rukomet u Italiji, tako da bi sa tog stanovišta privikavanje moglo da prođe glatko.

Dakle, sledeća stanica je - Milano.

Foto: Action images


tagovi

Nemanja NedovićArmani MilanoUnikaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara