""
""

Neka ne brinu Teo, Jović, Vasa i Bogdan, tu je Stefan Peno

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 23:10

"Ovo je fenomenalan osećaj - igrati pred svim ovim ljudima, pobediti, nositi dres Srbije. Čekamo sledeće okupljanje, pa da nastavimo gde smo stali", kaže mladi plejmejker Srbije

Nedostajali su na početku kvalifikacija organizatori igre u liku Miloša Teodosića, Stefana Jovića, Bogdana Bogdanovića ili Vasilija Micića, ali za Srbiju nije bilo zime jer je tu bio - Stefan Peno.

Izabrane vesti

Momak koga su svojevremeno košarkaški kritičari videli kao novo čudo na poziciji plejmejkera svoje prve reprezentativne utakmice odradio je više nego korektno, a u utakmici protiv Gruzije pokazao je da je s pravom od selektora Aleksandra Đorđevića dobio ulogu prvog organizatora.

Zbog toga smo ga odmah pitali za utisak posle prve dve utakmice u  dresu Srbije?
"Nerealno! Malo mi je bilo nerealno okupljanje sa A selekcijom. Ali, stariji i iskusniji igrači su nam dosta pomogli da se uklopimo brzo. Ovo je fenomenalan osećaj - igrati pred svim ovim ljudima, pobediti, nositi dres Srbije. Čekamo sledeće okupljanje, pa da nastavimo gde smo stali", poručio je Peno, a onda nastavio:
"Ono što je najvažnije, nisu se iskusniji igrači prema nama postavili sa stavom da su oni stariji od nas, a mi smo mlađi. Baš su nam pomogli, svi smo isti, jednaki u svemu ovome".

Na konstataciju prisutnih novinara da je meč završio sa 17 poena, devet asistencija i tri ukradene lopte, Peno je izgledao pomalo iznenađeno, a onda je nabacio osmeh i samo glavom potvrdio da je to dobra stvar. Ali, ne i toliko važna za njega.
"Prezadovoljan sam, ali to uopšte nije važno! Bitno je samo da pobedimo što je više moguće i da ostvarimo plasman na Svetski kup".

Morali smo da pitamo mladog plejmejkera Albe - kako mu je izgledalo celokupno iskustvo kratke saradnje sa Aleksandrom Đorđevićem, odnosno sve što je mogao da čuje od njega, upije, sazna...?
"Mnogo, previše! On je legenda srpske košarke, vidi se koliko zna košarku i stvarno mi je mnogo pomogao. Na terenu i van terena - stalno mi je pričao šta je trebalo da radim. I mnogo sam mu zahvalan".

Mada je sa strane izgledalo da je imao malu tremu, koju je kasnije razbio odličnom rolom, Stefan je imao drugačiji pogled na sve što se desilo u ovoj utakmici:
"Ne bih rekao da sam imao neku tremu, samo sam igrao košarku, tražio pukotine da stvorim prednost. Na kraju se otvorilo meni, pre toga mojim saigračima. Najvažnije iz svega ovoga je da pobeđujemo".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeStefan Peno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara