Evrokup (©MN Press)
Evrokup (©MN Press)

Ništa od potencijalnog srpskog finala Evrokupa: Pariz ide po Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 23:16

Ekipa Petra Božića poražena i u Londonu

Prvi finalista ovogodišnjeg Evrokupa je Pariz! Sasvim očekivano i zasluženo, najveći favorit za osvajanje pehara dobio je i drugu utakmicu polufinala protiv Londona Petra Božića i došao na prag ne samo istorijskog pehara, već i plasmana u Evroligu – 93:85 (21:19, 18:26, 27:19, 27:21).

To će se sigurno desiti pre ili kasnije, ali sva je prilika da će se Pariz za zvanje evroligaša izboriti na parketu već u narednim sedmicama!

Izabrane vesti

Kapa dole Parizu, treneru Tuomasu Isalu i najboljem igraču ekipe Ti Džej Šortsu koji je odigrao još jednu fantastičnu utakmicu sa 19 poena, šest asistencija i pet ukradenih lopti. Metju Morgan je probao da anulira učinak omalenog plejmejkera Pariza i jeste ubacio 25 poena, ali jednostavno ni to nije bilo dovoljno.

Pariz nastavlja da melje sve redom i stigao je do 20. pobede u Evrokupu iz 21 utakmice! Samo je Bešiktaš Dušana Alimpijevića uspeo da dobije i to baš u glavnom gradu Francuske tokom grupne faze, od tada Parižani ne samo da ne znaju za poraz, već su pokazali da su dominantna sila za maltene sve protivnike.

London Pere Božića može da bude ponosan na svoju drugu sezonu u Evrokupu, prvu pod vođstvom srpskog trenera. Napravljen je najbolji rezultat u klupskoj istoriji, polufinale nije mala stvar, ali je Pariz ipak sada već tradicionalno bolji takmac kada je na drugoj strani tim sa Ostrva.

Imao je London šest poena više na poluvremenu (45:39) i sam je odlučivao o ishodu utakmice, ali je Pariz ipak demonstrirao klasu. Već u trećoj deonici prestigao je rivala posle trojke Medija Nguame, da bi u odlučujućih deset minuta serijom 7:0 otišao na devet razlike (73:64) posle čega je sve bilo rešeno.

Kod gostiju Nadir Hifi i Sebastijan Erera ubacili su po 13, a Džastin Sajmon 11 poena. U redovima Londona pored Morgana odličan je bio Džordan Tejlor sa 17 poena, ali su samo oni bili dvocifreni. Nedostajalo je mnogo više od Sema Dekera koji je imao samo šest poena, kao i Gejba Olasenija koji je stao na devet poena, kao i Dejvida Nvabe kome ništa nije polazilo od ruke i upisao je samo dva poena.

Pariz sada može mirne glave da čeka ishod majstorice Burga i Bešiktaša koji se igra 3. aprila u Francuskoj.

EVROKUP - POLUFINALE

Prvi mečevi

Burg - Bešiktaš 86:74

/Majk 16 - Delgado 15/

Pariz - London 99:86

/Šorts 23 - Nvaba 24/

Drugi mečevi

Bešiktaš - Burg 82:71

/Metjuz 17 - Majk 19/

London – Pariz 85:93

/Morgan 25 - Šorts 19/

Majstorice - 3. april

Burg - Bešiktaš


tagovi

London LajonsKK ParizTi Džej ŠortsPetar Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara