""
""

Novi Sad dobio teren Milan Gurović!

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.17. | 17:15

U akciji kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru” nekadašnji reprezentativac svečano otvorio teren u Novom Sadu

Njegove trojke su rušile i američki „drim tim“, a priliku da dobiju savet o toj magiji imali su i novosadski basketaši! Milan Gurović pružio je podršku motivisanim trojkašima, koji su pokazali pravo umeće van linije 6,75 na terenu renoviranom u akciji kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru“. Novembarski praznik košarke na Detelinari uveličali su i najmlađi košarkaši Vojvodine, slika koje je pokazala da ovaj sport ne mora da brine za svoju budućnost.

Izabrane vesti

U sada neuporedivo boljim uslovima, na specijalnoj podlozi s profesionalnim konstrukcijama, kliritnim tablama i zglobnim obručevima nove nade košarke iz ovog kraja igraće svoje duele. Ponosan na sugrađane, novi teren i sport kojem je toliko dao, Milan Gurović je istakao da je za njega posebna čast što ovaj teren nosi njegovo ime:
"Ovo je zaista velika stvar za srpsku košarku. Pored toga što mi je velika čast što teren nosi moje ime, osećam još veći ponos što vidim ove mlade ljude koji jedva čekaju da izađu na teren i provode vreme ovde. To je prava poruka. Svi moji uspesi u karijeri dobijaju veći smisao kada znam da sam inspirisao nekoga da bude bolji, da odabere pravi put i da uvek daje sve od sebe. Akcija je zaista odlična i verujem da će mnogo doprineti razvoju košarke u našoj zemlji", rekao je Milan Gurović.

Nekadašnji reprezentativac imao je i važnu poruku za svoje naslednike, koju je kompanija Mozzart predstavila na grafitu urađenom posebno za ovu priliku: „Uvek sam se bojao da će neko trenirati više od mene”.

Upravo najmlađi novosadski košarkaši okupljeni u timu Vojvodine prvi su testirali podlogu i zglobne obručeve, a njihova revijalna utakmica je ozvaničila početak nove ere za ovo košarkaško igralište.

Teren na Detelinari je 56. obnovljeno igralište u društveno odgovornoj akciji kompanije Mozzart.
"Imamo cilj da aktiviramo mlade i podstaknemo ih da se druže, na košarkaškom terenu u igri pod obručima ili pored njega navijajući za one koji su se baš vezali za ovaj sport. Inspirisani smo njihovim odzivom na svakom obnovljenom terenu i verujemo da ćemo u nastavku ove akcije doprineti da košarkaški tereni budu sve popularnije mesto okupljanja mlađih generacija. Talenti rastu u svakom kutku naše zemlje, važno je da imaju prostor gde mogu da se istaknu i unaprede svoje znanje. Posebno želimo da zahvalimo Milanu Guroviću koji je podržao našu akciju i tako se pridružio velikom broju svojih saigrača, bivših i sadašnjih reprezentativaca koji su doprineli širenju naše ideje", istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Vešti basketaši, precizni van linije 6,75, kojima Novi Sad može da se pohvali, spremno su sačekali takmičenje u šutiranju trojki, a najuspešniji osvojili su i vredne nagrade!

Do sada je kompanija Mozzart obnovila terene u Pirotu, Prijepolju, Feketiću, Zrenjaninu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Velikoj Drenovi, Kruševcu, Valjevu, Šapcu, Pribojskoj banji, Labudovom brdu, Mačvanskoj Mitrovici, Beloj Crkvi, Svilajncu, Preševu, Negotinu, Rumi, Novom Sadu, Nišu, Kovinu, Obrenovcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Raškoj, Novoj Varoši, Bačkoj Palanci, Zaječaru, Bajinoj Bašti, Sremskoj Mitrovici, Lazarevcu, Sremskoj Mitrovici, Dorćolu, Čukarici, Paraćinu, Čukaričkoj padini, Savskom vencu, Vrbasu, Užicu, Kikindi, Inđiji, Subotici, Prokuplju, Apatinu, Smederevskoj Palanci, Novom Pazaru, na Novom Beogradu, Ubu … I biće ih još. Do obnovljenih svih 100 terena.

Svi zainteresovani i dalje mogu da predlože svoj teren iz kraja na www.deotvogzivota.com.


tagovi

100 terena za jednu igrudeo tvog životaMilan GurovićMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara