Željko Obradović (Foto: MN Press)
Željko Obradović (Foto: MN Press)

Obradović: Neki igrači daju sve od sebe, dok se neki ponašaju prilično indolentno

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 23:37

"Videćemo zašto je to tako, pričaćemo i pokušaćemo da ih dignemo, to nam je posao", dodao je trener Partizana

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su u sedmom kolu ABA lige pretrpeli drugi poraz u sezoni. Gubili su i 22 razlike u trećoj deonici, uspeli da poravnaju u poslednjem minutu susreta, ali je na kraju Stefan Mudi doneo pobedu Igokei u poslednjim sekundama.

Trener Željko Obradović je posle susreta izneo utiske na konferenciji za medije i govorio o motivaciji.

Izabrane vesti

"Čestitam ekipi Igokee na zasluženoj pobedi. Igrali su čitavu utakmicu veoma dobro, mi smo u poslednjoj ćetvrtini podigli agresivnost, vratili se i imali lepu šansu da odigramo drugačije završnicu, ali nažalost po nas, ispalo je kako je ispalo i Igokea je zasluženo pobedila. Problemi su uvek isti kada igrate u ovom ritmu. Motivacija. Probao sam da počnem sa postavom za koju sam mislio da će biti izuzetno motivisana. Pred izlazak sam im rekao da se borimo za svaku i cenimo svaku loptu, ali u prvom poluvremenu je svaka ničija lopta bila njihova. To pokazuje sa kakvom željom i motivacijom smo ušli u utakmicu. Probudili smo se, došli do egala, imali i otvoren šut za tri. Mrtva lopta, desilo se kako se desilo i to je to", rekao je Obradović.

Istakao je da je zadovoljan zalagnjem pojedinaca, ali i da se neki košarkaši ponašaju "indolentno".

"Priprema meča je bila kao i svaka druga. Vodeći računa o svakom detalju. Igrali smo protiv Igokee na turniru za Superkup i sve nam je bilo poznato. Motivacija je nešto što je izuzetno značajno. Činjenica je da igrači kada govore o utakmici, uglavnom se njihovi komentari svode na to šta rade u napadu i to je prvi problem, kada se ne vodi računa o odbrani. Insistirao sam da odbrana treba sve da nam da na početku, međutim, ispalo je sve drugačije. Imali smo priliku da vidimo kako neki igrači daju sve od sebe, dok se neki ponašaju prilično indolentno. Videćemo zašto je to tako, pričaćemo i pokušaćemo da ih dignemo, to nam je posao".

Pi Džej Doužer nije bio u timu.

"Moja odluka uz konsultaciju sa stručnim štabom, bio mu je potreban odmor pred sve što nas očekuje", zaključio je Obradović.

Njegov kolega sa klupe Igokee, Vladimir Jovanović, očekivano je prilično zadovoljan posle petog trijumfa u sezoni i dosad daleko najvećeg skalpa u regionalnom takmičenju.

"Čestitam mojoj ekipi na važnoj pobedi. Imali smo lošu utakmicu u prošlom kolu, bila nam je potrebna reakcija. Veći deo utakmice smo bili pravi, čak i na kraju, kada je protivnik stizao prednost, dao 32 poena, napadao nas u leđa, da smo i tada znali šta hoćemo, verovali da će jedna lopta da odluči i da će biti na našoj strani i mislim da smo zasluženo pobedili", istakao je Jovanović.

Igokea je izgledala odlično većim delom susreta.

"Dobar smo tim i pokazali smo reakciju. Od pobede me više raduje što smo bili tim od početka do kraja. I kada je bilo dobro i kada je Partizan pravio velike serije, ostali smo zajedno, igrači su se međusobno podržavali i to mi je najveća pobeda", završio je Jovanović.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićIgokeaVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara