Dobrić (©Starsport)
Dobrić (©Starsport)

Ognjen Dobrić: Presudili iskustvo i mirna glava, nismo očekivali da budemo drugi na tabeli

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 21:29

„Mislim da naša ekipa može mnogo ove sezone u Evroligi“, kaže srpski reprezentativac

Nosi Virtus veliku pobedu iz Beograda, pokazao je protiv Partizan Mozzart Beta da nije slučajno pri samom vrhu tabele Evrolige.

Bilo je gusto na kraju, promašili su crno-beli trojku za pobedu, a Ognjen Dobrić, srpski reprezentativac, zadovoljan je takvim epilogom meča u Areni.

Izabrane vesti

Jako teška utakmica, znali smo da će tako biti, bili smo spremni na atmosferu, na težak teren, ali uspeli smo da timskom igrom dođemo do veoma bitne pobede za nas. Kraj je prvog dela sezone, mislim da smo ostvarili izuzetan rezultat, ali smatram da naša ekipa stvarno može dosta. Moramo da nastavimo ovako, jer pokazujemo da pripadamo vrhu i da smo tu zasluženo“, rekao je Dobrić za Mozzart Sport posle utakmice.

Virtus čine igrači ogromnog iskustva i to je, po Dobrićevom mišljenju, presudilo u Areni.

„To su ljudi koji imaju mnogo utakmica i titula u svojim rukama, tako da znaju da igraju ovakve mečeve. Došli smo do pobede zahvaljujući mirnoj glavi i dobrim odlukama u finišu. Mnogo znači kada imate takve ljude u ekipi, koji su profesionalci u svojoj 35-36 godini. To mnogo podiže samopouzdanje celoj ekipi“.

Ipak, drama je vladala u finišu, Partizan je promašio nekoliko šuteva za preokret u poslednja dva minuta, a onda i trojku za pobedu.

„Nije velika razlika u kvalitetu. Ne može da se kaže, kada se pogleda papir, da je ova ekipa mnogo bolja. Detalji odlučuju na terenu. Utakmica je mogla da ode u durgom pravcu da su pogodili neke šuteve, ali i mi da smo pogodili neke naše možda bismo lakše pobedili. Nikada se zna. Detalji presuđuju u Evroligi, jer osim možda Reala, koji u ovom momentu odskače, svi ostali su izjednačeni po kvalitetu, pa je bitna svaka lopta, svaki faul...“

Virtus je najprijatnije iznenađenje prvog dela Evrolige sa skorom 12-5.

„Mi gledamo da smo sve ovo zaslužili, da ništa nije slučajno. Ok, možda nismo očekivali da ćemo biti drugi na tabeli, ali smo znali da imamo kvalitet. Poklopile su se kockice, hemija je dobra u ekipi, jer moraju i svi da budu zadovoljni, da znaju svoje uloge, da se borimo jedan za drugog. To se poklopilo, izgledamo dobro kao tim i samo da nastavimo tako u drugom delu“.

Prati Dobrić i partije Crvene zvezde, za koju je dugo igrao.

„Nadam se da će da se podignu. U Evroligi svi imaju kvalitet, ima ga i Zvzeda, samo je bitno da se igra dobro u kontinuitetu, što nije lako. Ali, mislim da Zvezda to može. Ima još dosta do kraja, pa crveno-beli imaju šansu da se nađu u Top8. Imaju vremena da preokrenu sezonu“, poručuje Ognjen Dobrić.


tagovi

Ognjen DobrićVirtusEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara