Operacija „Vendeta“ - bitna je igra, ali i rezultat

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.09.18. | 12:14

Crvena zvezda ima priliku da počne sa naplatom dugova iz prošle sezone. Prva rata - pehar ABA Superkupa

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Ako je susret protiv Olimpije - ponajviše igra iz prvog dela - probudio određenu dozu sumnje u kvalitet najsvežije generacije Crvene zvezde, onda je derbi protiv Cedevite ukazao da je srpski šampion ponovo moćan kao nekad!

Izabrane vesti

Brutalnom predstavom u uvodnih dvadeset minuta Crvena zvezda je raskomadala legiju stranaca obučenu u narandžaste dresove i najavila da u novu, devetomesečnu avanturu ulazi sa najozbiljnijom ambicijom - da napadne pehare na svim frontovima! Već prvim lovorikama crveno-beli mogu da se okite u večerašnjoj utakmici protiv Budućnosti (TV Arenasport, 21.00), što je već viđeno kao repriza prošlosezonske finalne serije Jadranske lige. Ovog puta u poteri za tronom u ABA Superkupu. 

Iako su brojni zagovornici ideje da je ovo revijalni turnir i da rezultat nije toliko važan, koliko sam momenat uigravanja ekipe pred start regionalnog takmičanje, dovoljno je bilo čuti reči Aleksandra Džikića posle drame sa Partizanom. 
„Ovo nisu festivalske utakmice. Nisu! Ko je pogledao susret Mornar - Partizan, video je sa koliko su se energije borili igrači oba tima. Onda pogledajte naše mečeve protiv Igokee i Partizana, pa i duel Cedevite i Zadra... Sve su utakmice imale veliku energiju. Zato mi je cilj samo da se niko ne povredi. Tri ovakve utakmice u četiri dana - mnogo je“, poručio je Džikić.

Da, igra jeste važna, ali je i rezultat bitna kategorija, uprkos tome što kalendar još nismo okrenuli na oktobar. Sa time se saglasio i kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.
„Očekujem da u utakmicu uđemo sa istim ritmom kao protiv Cedevite. Da budemo jaki i gradimo rezultat. Gledaćemo samo sebe, nevezano za kvalitet protivnika. Pristupićemo sa željom da vidimo koliko smo napredovali kroz pripreme i da se dodatno uigramo“, najavio je Lazić susret protiv Budućnosti za naš sajt. 

Crvena zvezda je već napravila veliki skok napred u pristupu igri posle Olimpije, pa smo dugogodišnjeg čuvara odbrane pitali - koliko još crveno-beli mogu da se promene do susreta sa braniocem jadranskog trona, ali i budućnosti?
„Može još dosta! Iz ovih utakmica koristimo svaki detalj kako bismo videli gde smo i na kojem smo nivou. Ovakvi okršaji dobro dođu za upoznavanje tima, a posebno za kasnije otkalanjanje svih nedostataka. Potrebno je skupiti što više informacija na jedno mesto, kako bismo posle mogli da izgledamo što bolje na terenu“.

Imao je Milan Tomić zamerke na igru svojih košarkaša posle Zmajčeka, a oni su očigledno upili svaku njegovu reč okrenuli ploču. S tim je došlo i onih 40:18 posle 14 minuta utakmice! Zanimalo nas je - da li je Zvezdin cilj bio da odmah razbije bedem Cedevite i napravi toliku razliku u ranoj fazi?
„Dogovor je bio da od prvog minuta krenemo jako i da gradimo rezultat iz minuta u minut. To smo i uradili u prvom delu. Njihova reakcija je takođe bila jasna, što nam je otežalo posao. Najbitnije je da smo mi održali prisebnost, priveli utakmicu kraju i zabeležili važnu pobedu“, kaže Lazić i nastavlja: 
„Otvorili smo dobro utakmicu, stekli veliku razliku, možda i prerano. Zato je možda i usledio onaj pad u igri tokom drugog poluvremena. Bilo je i za očekivati, realno, njihovu reakciju. I zbog sastava ekipe, ali i zbog takmičenja koje sada igramo. Ima dosta prostora za napredak. Ovaj turnir iskoristićemo da se još uigramo i da vidimo te neke nedostatke koji nas sputavaju da pružimo svoj maksimum“.

Podseća kapiten Crvene zvezde da treba biti strpljiv sa ovom ekipom, da je sezona duga i da ne treba biti uznemiren ako bude i poraza ili loših igara tokom sezone. 
„Naravno, tokom sezone će biti grešaka. Ali, mi radimo samo na tome da iste smanjimo na minimum i to će nam biti jedan od ciljeva tokom sezone“.

S druge strane mladi krilni šuter Danilo Nikolić uverava da Budućnost može i mnogo bolje od dosad prikazanog, ali da je za to potrebno vreme.
„Loše smo počeli utakmicu protiv Partizana, kao i mnoge pripremne utakmice ovog leta. To je nešto na šta moramo da obratimo posebnu pažnju i promenimo što pre. Potrebno je da podignemo energiju na mnogo viši nivo, kao na primer u drugom poluvremenu. Da svi pokažemo veću želju, da izginemo na terenu za svaku loptu. To ćemo probati da implementiramo već u finalu, kako bismo došli do pobede“, smatra Nikolić.

Ukazuje nekadašnji igrač Mega Bemaksa i Bilbaoa na još jedan problem koji je Budućnost mučio ovog leta - izostanak pojedinih igrača tokom priprema zbog povreda i reprezentativnih obaveza.
„Da, bilo je jako teško trenirati. Imali smo samo deset igrača na treninzima. Bilo je naporno, ali sada se trudimo da u hodu ispravljamo stvari i budemo bolji. Nadam se da će ekipa izgledati mnogo bolje uskoro“.

SUPERKUP ABA LIGE - FINALE

21.00: (2,70) Budućnost (14,5) Crvena zvezda 1,55)

POLUFINALE - REZULTATI

Subota:

Partizan - Budućnost 87:90
/Marinković 19 - E. Klark 17/

Cedevita - Crvena zvezda 68:79
/Kobs 10 - Regland 20/

ČETVRTFINALE - REZULTATI

Četvrtak: 

Mornar - Partizan 77:91
/Karington 21 - Gagić 23/

Budućnost - Igokea 90:86
/Gordić 19 - Zubčić 21/

Petak:

Cedevita - Zadar 85:77
/Bel 23 - Grant 21/

Crvena zvezda - Olimpija 86:60
/Cirbes 14 - Mesiček 15/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)
FotoMN Press, Star Sport


tagovi

Branko LazićAleksandar DžikićMilan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara