"košarkašice Srbije"
"košarkašice Srbije"

PREJAKA JE ŠPANIJA: Devojke glavu gore pa po bronzu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.06.13. | 18:45

Srbija - Španija 69:88

košarkašice SrbijeKošarkašice Srbije nisu uspele da naprave veliko iznenađenje i izbore plasman u finale Evrobasketa. Favorizovane Špankinje pobedile su sa 88:69 i tako prekinule niz od pet vezanih pobeda izabranica Marine Maljković, koje su već ostvarile cilj plamanom na sledeće Svetsko prvenstvo. Našim košarkašicama sada ostaje da se u nedelju bore za bronzanu medalju sa poraženim iz drugog polufinala u kom se sastaju domaćin Francuska i Turska. Kako god se završi ta utakmica reprezentativke Srbije su prevazišle očekivanja na ovom prvenstvu.

Ponovo se pokazalo da Španija i Francuska značajno odskaču od ostalih reprezentacija na ovom prvenstvu Evrope. Kako će se odvijati utakmica videlo se na samom startu kada su košarkašice Španije pretrčale naše devojke i posle  prvih pet minuta imale 10:0. Post je prekinula Jelena Milovanović posle ofanzivnog skoka, nakon čega je srpski tim na trenutak došao do igre. Ipak, povremeni problemi u defanzivnom skoku i tranziciji u odbranu  omogućili su Španiji da na sredini druge četvrtine ode na preko 20 poena viška.

Izabrane vesti

I ono malo nade u preokret nestalo je u četvrtom minutu drugog poluvremena kada je danas indisponirana  Milica Dabović u desetak sekundi vezala dva faula, a onda zaradila i tehničku, koja je ujedno bila i peta lična greška. Do kraja se igrala opuštena košarka sa dosta pogodaka za tri poena u kojoj selekcija Španije ni na tenutak nije ispuštala kontrolu nad utakmicom.

Na kraju, veći razlog za brigu od poraza od superiornog protivnika je to što je Ane Dabović početkom poslednjeg perioda obnovila povrdu zadobijenu u utakmicu sa Hrvatskom. Nadamo se da će selektorka Marina Maljković moći da računa na košarkašicu Partizana u utakmici koja će odlučivati o bronzanoj medalji.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Srbija – Španija 69:88 (7:19, 21:29, 14:21, 27:19)

SRBIJA: Radočaj 7, Vulić 2, Čađo 10, Krnjić 2, Jovanović, Milovanović 7, Butulija 15, Matić 3, Ajanović 4, Milica Dabović, Ana Dabović 4, Rad 15.

ŠPANIJA: Nikols 5, Lima 2, Domingez 5, Torens 11, Ouvina 19, Palau 2, Agilar 3, Čargaj 13, Hil 2, Valdemoro 2, Litl 22, Kasas 2.

 

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

Ana DabovićEvropaJelena MilovanovićMarina MaljkovićMilica DabovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara