Detalj sa utamkice (© Star sport)
Detalj sa utamkice (© Star sport)

Prštalo kao na Evroligi - Kajl Gaj sprečio slavlje Spanulisa i Dangubića

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 20:02

Tenerife se plasirao u finale košarkaške Lige šampiona posle neizvesnog finiša u beogradskoj Areni

Možda atmosfera nije onakva na kakvu smo navikli u Areni kada se igra međunarodno takmičenje. Obično su tribine prepune navijača Partizana ili Zvezde, buka u nekim momentima bude nesnosna... Danas nije bilo tako na prvom meču F4 FIBA Lige šampiona u glavnom gradu Srbije, ali se zato igrala izvanredna košarka. Ekipa Tenerifa je posle pravog košarkaškog rata nadigrala Peristeri Vasilisa Spanulisa za plasman u finale ovog takmičenja koje se igra u nedelju. Konačan rezultat je 97:93.

Koliko je bilo neizvesno i koliko je igračima značilo da pobede, mogli bismo da napišemo da smo pratili pravi evroligaški meč, a da je samo falila buka sa tribina za koju su se svojski potrudili navijači Peristerija kojih je došlo nekoliko stotina.

Izabrane vesti

Ipak, znatno više pažnje izazvao je prvi red gledalaca uz sam teren. Na čelu sa selektorom Srbije Svetislavom Pešićem, brojni igrači Partizana gledali su meč, tako smo videli Kevina Pantera, Džejmsa Nanelija i Mateuša Ponitke kako prate dešavanja na specijalnom LED terenu koji je bio svojevrsna atrakcija.

A sama utakmica... zaista vredna svake pohvale. Pune tri deonice su se timovi smenjivali su prednost. Peristeri je igrao atraktivnije, atraktivna zakucavanja su razbudila i publiku. U tom segmentu je prednjačio nekadašnji igrač Partizana i Zvezde, Nemanja Dangubić, ali kako je vreme odmicalo španski predstavnik je polako ali sigurno pravio rednost. Ključnu u finišu treće deonice kada su se razigrali Kajl Gaj i iskusni Šermadini i Uertas. Tri glavna košarkaša na meču.

Igrači koji bi možda mogli da potraže i evroligaški angažman, posebno Kajl Gaj je krenuo da zatrpava koš Grka i on je bio najzaslužniji za velikih plus 11 četiri minuta pre kraja kada je pitanje pobednika bilo rešeno iako je Nemanja Dangubić ozbiljno zakuvao sitauciju trojkom za 90:88, ali nije bilo dovoljno vremena za senzacionalni preokret jer je Marselinjo Uertas bio nemilosrdan.

Ubacio je Gaj čak 34 poena, a najveću pomoć imao je u iskunsnim asovima Šermadiniju i Marselinju Uertasu. Posebno impresivan bio je Brazilac sa 27 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Tenerife sada čeka boljeg iz meča Unikahe i Mursije.

LIGA ŠAMPIONA – FAJNAL FOR

Petak:

Tenerife - Peristeri 97:93

/Gaj 34 - Mitru Long 18/

21.00: (3,05) Mursija (15,0) Unikaha (1,45)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Iberostar TenerifePeristeriFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara