""
""

Prvenac Borca MOZZART Sport u Superligi! Marelja i Protić izrešetali Metalac u Čačku!

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.05.14. | 20:50

Čačani tako u dobrom raspoloženju dočekuju susret sa Radničkim

Košarkaši Borac MOZZART Sporta ubedljivo su savladali Metalac i tako stigli do prve pobede u Superligi - 79:61. Gosti su imali loše veče, pa su uknjižili četvrti poraz. Najbolji pojedinci susreta bili su fantastični Marelja i odlični Protić kojima je puno toga polazilo za rukom. Marelja je na kraju uknjižio 27, a Protić 23 poena. Bakić je za Metalac dao 14 koševa.

Prve poene za Metalac postigao je Bakić izvan linije 6.75, ali je uzvratio Maralja sa dva poena uz dodatno bacanje. Potom je Dumić pogodio za tri poena, a Pešaković bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Čačani su nakon toga izveli kontru sa zakucavanjem Marelje (10:7). Isti igrač je  postigao još dva  poena, pa su gosti zatražili tajm aut. Do kraja prvog kvartala Protić je postigao tojku, a uzvratio je Čakarević. Na  prvi mini odmor Čačani su otišli sa suficitom od sedam poena, 21:14.

Izabrane vesti

Zahvaljujući Protiću Borac je na početku druge četvrtine došao do prve dvocifrene prednosti,  25:14. Ubrzo je trener Vlada Đokić zatražio novi mini odmor, ali domaćin je nastavio da upisuje poene preko veoma raspoloženog Marelje. Potom se razigrao Stevović za najveću prednost Čačana od 16 poena. Kako se bližio kraj prvog poluvremena Marelja je sve više blistao i Borac je stigao do suficita od 18 poena. Na  veliki odmor izabranici Raška Bojića otišli su sa značajnom razlikom.

U prvih 20 minuta centralna figura bio je Aleksandar Marelja sa 19 poena i devet skokova. U gostujućem sastavu jedino je Bakić imao dvocifreni učinak, a Borac je ostvario deset skokova više.

Drugo poluvreme otvorio je trojkom Protić, da bi ubrzo pogodio još jednu tricu. Kako je odmicala treća četvrtina Borac je igrao sve bolje i atraktivnije, raspucao se Protić, a Marelja zakucavanjima izmamljivao aplauze publike. Sjajna igra Čačanima je omogućila i 30 poena prednosti, 65:35. Pitanje pobednika već je odlučeno u trećoj deonici.

Poslednja četvrtina donela je više atraktivnih poteza domaćih igrača, šansu su dobili i najmlađi igrači tako da je publika u Čačku zadovoljna napustila dvoranu.

U narednom kolu Borac MOZZART Sport gostuje u Kragujevcu.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

---------------------------------------

Borac MOZZART Sport - Metalac Farmakom 79:61 (21:14, 21:10, 23:13, 14:24)

Dvorana: Borac Čačak
Gledalaca: 1.500
Sudije: Nešković, Stefanović, Vesković

Borac MOZZART Sport: Avramović, Mitrović, Čarapić, Gavrilović, Marelja 27, Stevović 11, Dumić 8, Pešaković 6, Albijanić 2, Cvetković 2, Protić 23, Radović.

Metalac: Tanasković, Kužeta 4, Kruščić 11, Tomašević 3, Bakić 14,Aleksić 2, Mičel, Dujković 1, Volridž 4 Čakarević 5, Knežević 7,Popović 10.

---------------------------------------

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SrbijaMetalac ValjevoKošarkaška SuperligaBorac MOZZART Sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara