Hala FMP-a u Železniku, © Star sport
Hala FMP-a u Železniku, © Star sport

Putevima Odža i Boldena: Zvezda dovodi krilnog centra i šalje ga u FMP

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 16:38

Nikoli Popoviću ugovor na četiri godine

Igraće se Evroliga naredne godine u Beogradu, ostaje Crvena zvezda član najkvalitetnijeg kontinentlanog takmičenja, na miru može da se posveti formiranju tima, a osim izvesnog dolaska Saše Obradovića na klupu, na Malom Kalemegdanu vuku konkretne poteze u cilju jačanja igračkog kadra. Tako je ugovor sa aktuelnim ABA i srpskim prvakom potpisao Nikola Popović, potvrđeno je i zvanično na Zvezdinom sajtu, nakon što je informaciju prvo objavio portal Nova.rs.

Popović je diplomac Univerziteta Boston. Ugovor sa Zvezdom je potpisan na četiri sezone, s tim da 23-godišnji košarkaš neće odmah zadužiti opremu crveno-belih, već će biti prosleđen na pozajmicu u FMP. Istim razvojnim putem ranije su prošli Majkl Odžo i Džon Bolden, a posle prekomande u Zvezdu se ispostavili kao odlilna rešenja sportskog sektora. Takav plan je i sa Popovićem.

Izabrane vesti

Inače, Nikola Popović je kao junior već bio u Crvenoj zvezdi, igrao je 2015. čak i finale Evrolige u toj konkurenciji, ali je seniorsku karijeru gradio u Sjedinjenim Američkim Državama, kao košarkaš Boston koledža, koji se takmiči u okviru konferencije ACC. Ove sezone prosečno je na parketu provodio 25,6 minuta, beležio 10,5 poena i 5,2 skoka po utakmici. Bio je član kadetske selekcije Srbije, koja je 2014. osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Nikola Popović je rođen1997. godine u Banjaluci i igra na mestu krilnog centra i centra.

Drago mi je da se vraćam u svoju kuću. Prethodne četiri godine proveo sam u SAD, napravio sam važan korak, stekao obrazovanje, stekao i dodatno igračko iskustvo, i vraćam se u Crvenu zvezdu gde želim da ostavim veliki trag. Smatram da sam doneo najbolju odluku i da sam izabrao najbolji put. Sada je na meni da radim, da treniram i da se nametnem“ rekao je prilikom potpisa ugovora Nikola Popović“.




tagovi

Nikola Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara