Vršakča dvorana Milenijum
Vršakča dvorana Milenijum

Rasplet u KLS: Meč lopte za Slobodu i Tamiš, Vršac strepi

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.02.19. | 11:32

Metalac i Vojvodina u direktnom okršaju za osmo mesto

Posle kraće pauze zbog završnice Kupa Radivoja Koraća u niškom Čairu, vreme je da se ostali srpski timovi vrate na parket. U narednih sedam dana biće odigrana čak tri kola Košarkaške lige Srbije, a večeras je na programu pet mečeva 21. runde.

Metalac će dočekati Vojvodinu iz Novog Sada. Posle veoma slabog starta sezone, kad su se Valjevci čak mučili da okupe deset igrača i sastave tim, stvari polako dolaze na svoje mesto. Tim koji sa klupe predvodi Mihailo Poček je u poslednjih pet utakmica ostvario četiri pobede, a najvrednija je ona protiv Borca. Vojvodina je u velikom padu forme, mnogi njihovi navijači će reći „gde baš sad kada se sve rešava?“ Ako je poraz od Borca bio očekivan, potpuni debakl od Tamiša na svom parketu je, ipak, neoprostiv. Stoga, ukoliko žele da uhvate poslednji voz i uključe se u borbu za Superligu, Novosađani će morati da se konsoliduju i pruže dobru partiju večeras u Hali sportova „15. septembar“.

Izabrane vesti

Da Valjevce ne očekuje nimalo lak posao, zna i trener Poček.
„Spremili smo igrače na atipičnu utakmicu i stil igre koju neguje Vojvodina, sa agresivnim pristupom u napadu i odbrani. Nadam se da iznenađenja neće biti.“

Zlatibor i Dunav će se sastati na srpskoj planinskoj lepotici. Ako bacimo pogled na statistiku, reč je o dva tima koji igraju na izuzetno mali broj poena. Sličan meč valja očekivati večeras, jer ima važnost za oba tima. Prednost bi, ipak, trebalo dati domaćima, vezali su dve pobede, a pre toga odigrali maratonski susret protiv Dinamika u Beogradu. Kao i obično, napad Zlatiboraca će predvoditi Krsto Bjelica, a Dunav će morati da obrati pažnju i na Rondovićev šut sa distance. Dunav je u vanrednoj utakmici 25. kola protiv Borca u Čačku pružio sasvim solidan otpor, a pre toga u infrakt završnici na svom terenu savladao Slobodu. Nadaće se trener gostiju Mitar Ašćerić da će njegov tim pružiti solidan otpor i protiv drugog tima koji dolazi iz Zlatiborskog okruga.

Derbi meč biće odigran u Hali „Veliki Park“ u Užicu gde će se sastati Sloboda i Tamiš. Kolika je važnost ovog meča govori i činjenica da je za glavnog sudiju ovog susreta delegiran naš najbolji sudija Ilija Belošević, kojem će ovo, zanimljivo, biti četvrti meč  koji sudi u poslednja četiri dana.

Vladimir Lučić

Iz tabora Užičana zrače optimizmom. Trener Vladimir Lučić priželjkuje pobedu kojom bi crveno-crni i definitivno sebi obezbedili mesto u Superligi:
„U timu jedino neće biti Otaševića, svi ostali su spremni. Marić će biti u ekipi, a videćemo koliko će moći da doprinese. Dobro smo se spremali prethodnih deset dana, nadam se pobedi koja će nas definitivno poslati u Superligu. Da bi se to desilo, biće nam neophodna i podrška užičke publike koja je uvek u velikom broju dolazila u halu.“

Tamišu neće biti lako da igra u vatrenoj atmosferi „Velikog Parka“ u kojoj se ove sezone u proseku okupljalo oko 1.500 gledalaca. Dosta više čak i od nekih ekipa koje se takmiče u ABA ligi.

Pančevci, ipak, neće doći sa podignutom belom zastavicom. Žele da nanesu još jedan bolan poraz užičkim Rosonerima. Nadaju se da se meč ovoga puta neće rešavati u poslednjim sekundama kao što je to bio slučaj u „Strelištu“ kada je Ivan Smiljanić doneo pobedu Tamišu u bukvalno poslednjim desetinkama.

Meč koji će gledaoci imati priliku da pogledaju i putem malih ekrana, biće odigran u Hali „Milenijum“ u Vršcu, gde će koplja ukrstiti istoimena ekipa i Novi Pazar (18.00, TV Arenasport 3). Sezona za zaborav – upravo te tri reči najbolje mogu opisati veoma lošu godinu koja je iza kluba sa istoka Banata. Vrščani su zakucani za dno tabele u ABA2 ligi sa svega jednom pobedom u čitavom prvenstvu, dok im ruže ne cvetaju ni u Košarkaškoj ligi Srbije. Meč protiv Novog Pazara je „malo finale“, jer u slučaju poraza preostali mečevi gotovo da neće imati nikakav rezultatski značaj, pošto je tim gotovo obezbedio opstanak, a bio bi isuviše daleko od mesta koje vodi u Superligu.

Novi Pazar, takođe, ima računicu, naročito posle pobede Dinamika nad Borcem. Tim koji je ove sezone ušao u Košarkašku ligu Srbije će zajedno sa Beograđanima u foto-finišu odlučivati oko drugog kluba koji će se naredne sezone boriti na Jadranu, pošto bi bilo potrebno čudo da čačanski Borac ispusti prednost koju sada ima nad ova dva rivala.

Prvi njihov ovosezonski duel okončan je nakon produžetaka, kada su Vrščani bili veoma blizu da nanesu bolan poraz Pazarcima u njihovom „Pendiku“. Pitanje je, međutim, da li će domaći biti u stanju da ponove blistavu partiju iz prvog dela sezone, pošto se trenutno nalaze u seriji od četiri uzastopna poraza.

Za kraj je ostavljen duel davljenika, od 19 sati u Subotici sastaju se Spartak i Beovuk. Mrtva je trka koji tim se nalazi u slabijoj formi – Spartak je nanizao neverovatnih 11 poraza, dok Beovuk ima jednu pobedu iz poslednjih dvanaest susreta. Već sad je izvesno da ćemo ovaj duel naredne sezone moći da gledamo u nižem rangu takmičenja. Beogradski tim je trijumfovao nad Subotičanima u prvom delu sezone, pa ulogu favorita možda treba prepustiti njima.

Sve u svemu, trka ulazi u samu završnicu i sigurno je da će „milimetri“ će odlučivati o tome koji će timovi izboriti plasmanu u Superligu.

KLS – 21. KOLO:

Utorak

18.00: (1,15) Metalac V. (20,0) Vojvodina (6,00)

18.00: (3,05) Vršac (15,0) Novi Pazar (1,45)

18.00: (1,30) Zlatibor (16,0) Dunav (3,90)

18.00: (1,70) Sloboda U. (14,5) Tamiš (2,30)

19.00: (1,70) Spartak S. (14,5) Beovuk (2,30)

FOTO: Star sprot, MN Press


tagovi

Košarkaška liga SrbijeKLSVladislav LučićKK Slobodakk valjevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara