"Skola i Tomić"
"Skola i Tomić"

Raspoloženi Skola nedovoljan za pobedu protiv Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.08.14. | 16:28

Hrvatska upisala drugu pobedu na Mundobasketu, Argentina prvi poraz

Skola i TomićPošto su za dlaku izbegli senzaciju protiv Filipina u prvom kolu Hrvati su ostvarili pobedu u derbiju drugog kola B grupe protiv Argentine 90:85 (28:20, 18:24, 29:19, 15:22). Izabranici Jasmina Repeše opet su odlično ušli u utakmicu. Od starta su pretrčali prilično staru prvu petorku Gaučosa. Posle nepuna tri minuta već su imali dvocifrenu prednost (12:2), a Krunoslav Simon postigao je osam poena. Argentinci su ulaskom novog plejmejkera Fakunda Kampaca uhvatila je ritam i vratila se u utakmicu, ali je Hrvatska prvu četvrtinu završila sa 28:20.

Početak druge četvrtine bio je suprotan od prve četvrtine. Argentina je postigla devet prvih poena i odmah preuzela vođstvo. Post Hrvata dug četiri minuta trojkom je prekinuo Roko Leni Ukić pa je kaltno ponovo prešlo na drugu stranu. Drugu četvrtinu sa 4 uzastopna poena završio je Kampaco pa se na poluvreme otišlo gotovo u egalu – 46:44 za Hrvatsku.

Izabrane vesti

Kompletno drugo poluvreme Hrvati su proveli u vođstvu, maksimum 12 poena do kojih su došli košem Ukića na kraju treće četvrtine. Ipak, iskusna selekcija Argentine ostala je u utakmici i na tri minuta do kraja prišla na pet poena zaostka. Imali su Gaučosi  tri napada da meč učine potpuno neizvesnim, ali ih nisu iskoristili pa je na kraju kapiten Hrvatske Ukić trojkom stavio tačku na utakmicu.

Krunoslav Simon je utakmicu završio sa 18 poena, a Bojan Bogdanović i Dario Šarić postigli su po 16. Ubedljivo najbolji kod Argentinaca bio je Skola sa 30 poena, Kampaco je dao 13, Noćoni 11.

Napadi su bili bolji deo igre oba tima. Hrvati su imali mnogo problema sa Luisom Skolom, ostavili su mu mnogo prostora pod košem, a pomoć je stalno kasnila. Argentinci su opravddali očekivanja da će zbog nedostatka brzine imati mnogo problema da zaustave protivnike. 

Hrvatska, koja će po svemu sudeći sa Grčkom rešavati pitanje pobednika grupe B, sledeću utakmicu igra u utorak protiv autsajdera Senegala. Argentinci  igraju protiv Filipina, koji su utakmicom protiv Hrvatske upozorili da neće biti topovsko meso na Mundobasketu.

(FOTO: FIBA)


tagovi

Fakundo KampacoJasmin RepešaKrunoslav SimonLuis SkolaMundobasket 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara