Rodrigez, Ljuj, Fernandez (@MN Press/FotoJet)
Rodrigez, Ljuj, Fernandez (@MN Press/FotoJet)

Real mislima već u plej-ofu: U Beogradu bez trojice veterana, upitan i nastup Muse

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 10:15

Ljulj, Rodrigez i Fernandez propuštaju večerašnji duel sa Partizan Mozzart Betom, dok je nastup Džanana Muse neizvestan

Sa samo šest poraza u dosadašnjih 30 kola Evrolige, košarkaši Real Madrida uveliko su obezbedili mesto u plej-ofu, a sa četiri pobede više od drugoplasirane i isto toliko kola do kraja ligaškog dela, teško je poverovati da bi branilac trofeja mogao da ispusti prvo mesto uoči plej-ofa.

Izabranici Ćus Matea rasterećeni stižu u Beograd, posebno jer su na gostovanjima u Bolonji i Berlinu prekinuli seriju od tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju. S obzirom na to da duel protiv Partizan Mozzart Beta za njih nema rezultatski značaj, Madriđani će nastupiti u oslabljenom sastavu kako bi neke igrače odmorili za izazove koji ih čekaju u plej-ofu.

Izabrane vesti

To se prvenstveno odnosi na trojicu veterana, Serhija Ljuja, Serhija Rodrigeza i Rudija Fernandeza, za koje je trener najavio da neće igrati u Areni, dok je nastup Džanana Muse po upitnikom zbog prehlade.

"Imamo povrede, ali to se dešava svim timovima. Nećemo imati Rudija, Ljulja i Rodrigeza, oni neće biti ovde u Beogradu. Najvažnije je da budemo svi spremni i zdravi za trenutke kada budemo igrali plej-of. Srećni smo što već imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu. To nam je važno jer je to bio cilj na startu sezone i sada moramo da nastavimo da radimo svoj posao. Naš posao je da poštujemo rad tokom cele sezone i da poštujemo protivnike. Igramo protiv Partizana koji igra posebno dobro kod kuće i oni takođe hoće da ostvare svoje ciljeve", izjavio je Ćus Mateo za Sport Klub.

Odsustvo iskusnih igrača Reala u Partizan Mozzart Betu pokušaće da iskoriste kako bi učvrstili svoje mesto među deset najboljih i primakli se učešću u plej-inu.

Večerašnji duel u Areni počinje u 20.30, a i crno-beli neće moći da nastupe u najjačem sastavu pošto je Zek Ledej u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrti oca.

EVROLIGA - 31. kolo

četvrtak

18.30: (1.05) Efes (27.0) Alba (11.0)

19.00: (1.80) Žalgiris (15.0) Baskonija (2.25)

20.15: (1.07) Olimpijakos (25.0) Asvel (9.00)

20.30: (2.25) Partizan Mozzart Bet (15.0) Real Madrid (1.80)

petak

19.00: Crvena zvezda - Virtus

19.00: Monako - Valensija

20.15: Panatinaikos - Barselona

20.30: Bajern - Makabi

20.30: Olimpija Milano - Fenerbahče

***kvote su podložne promenama



tagovi

KK Real MadridEvroligaKK PartizanSerhio LjuljSerhio RodrigesRudi Fernandez

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara