Pablo Laso (©MN Press)
Pablo Laso (©MN Press)

Realu nikako da svane: Težak poraz u Bilbau, Laso izgubio od trenera koji bi mogao da ga nasledi

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 21:27

Peti vezani i osmi neuspeh na poslednjih 10 mečeva, španski mediji uveliko spekulišu da bi Aleks Mumbru mogao da zameni iskusnog stručnjaka na klupi Blankosa

Počele su korenite promene u Madridu, Trej Tompkins i Toma Ertel su dobili voljno, Geršon Jabusele je takođe sankcionisan, ali makar mu nije rečeno da potraži novi klub. Uprava uveliko radi na sastavljanju rostera za narednu sezonu, kao da je ova odavno gotova. Kako izgleda Real i kakve rezultate niže, možda će uskoro biti. Meru je Kraljevskom klubu u zaostalom meču 19. kola ACB lige uzeo i Bilbao - 79:67.

Čak i pre utakmice se govorilo da bi trener baskijske ekipe i bivši igrač Reala Aleks Mumbru mogao da nasledi Pabla Lasa na klupi Kraljevskog tima. Naravno, 42-godišnji stručnjak je demantovao te navode i pružio podršku iskusnijem kolegi, a onda ga i porazio.

Izabrane vesti

Real je konce ispustio u trećoj deonici. Pre toga su se ekipe smenjivale u vođstvu, igralo se u serijama, da bi serijom 15:1 domaćin stekao +18 sredinom treće četvrtine. Uzvratili su Madriđani istom merom, sveli zaostatak na samo pet poena, ali su ponovo popustili, što je Bilbao iskoristio da vrati dvocifren višak na startu odlučujućeg perioda (+12). Nije Lasova ekipa imala više rešenja, ostala je na dvocifrenim minusu do kraja i potpisala novu kapitulaciju.

Bio je to osmi poraz na poslednjih deset mečeva, pet vezanih za Blankose koji ne znaju za trijumf u aprilu. Tompkins i Ertel su uklonjeni iz tima zbog noćnog provoda, ali je jasno da je to samo početak velikih promena u Vizink centru.

Donosio je Laso i neke čudne odluke večeras, držao na parketu u isto vreme dvojicu centara Vensana Poarje i Valtera Tavaresa, nešto što nismo često viđali. Mladi Huan Nunjez ni posle uklanjanja Ertela i činjenice da je Karlos Alosen završio sezonu zbog povrede - nije dobio priliku, što je posebno pogodilo navijače Kraljevskog kluba.

Jedina svetla tačka bio je Serhio Ljulj, koji ne namerava da se preda. Lavlje srce neumornog beka još jednom je isplivalo na površinu, ali nije bilo dovoljno da se prekine crna serija i eventualno okrene novi list. Ubacio je 22 poena, ali ga je koliko toliko ispratio samo Fabijan Kozer sa 13. Gabrijel Dek je bio nadomak dabl-dabla sa osam poena i devet uhvaćenih lopti, Rendolf je dodao sedam, Tavares svega šest poena (9sk), zajedno sa Poarjeom sedam. Nije Lasov eksperiment urodio plodom.

Bilbao, koji se iznenada bori za plej-of ove sezone, do 13. pobede vodio je iskusni Endru Gaudlok sa 14 poena. Odličan i Damjan Ingles sa istim košgeterskim učinkom. Gitis Masijulis je dodao 12 poena, dok je dvocifren sa 11 bio i Žonatan Rusel.

Susret je obeležio i gest Bilbaa, koji je povukao iz upotrebe broj 15 u čast trenera Mumbura koji je proveo deceniju braneći boje baskijske ekipe.




tagovi

KK Real MadridKK BilbaoPablo LasoSerhio LjuljAleks Mumbru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara