Deandre Ejton (©AFP)
Deandre Ejton (©AFP)

Sansi ne žure sa trejdom Ejtona, razlog neadekvatne ponude

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 04:05

Prvi pik sa drafta 2018. godine ni na nebu, ni na zemlji...

Kevin Durent, Devin Buker i Bredli Bil. Da li i Deandre Ejton?

Posle rastanka sa Krisom Polom, drugo najvažnije pitanje za sve u Finiksu je - šta sa prvim pikom iz 2018. godine? Deandre Ejton nije tokom ovih pet godina pokazao ni posvećenost, ni kontinuitet forme potreban da bi postao vrhunski centar ili bar važan faktor šampionske franšize, zbog čega je u pitanje dovoden njegov dalji boravak u Arizoni.

Izabrane vesti

Kako Ejton treba da inkasira čak 32.500.000 dolara za narednu sezonu, u Finiksu intenzivno razmišljaju o tome da ga trejduju za dva ili tri solidna igrača rotacije kako bi ekipa ponovo dobila na dubini. Međutim, to se neće desiti po svaku cenu.

Naime, novi trener Sansa Frenk Vogel voleo bi da vidi Ejtona kao deo nove rotacije i spreman je navodno da mu pruži novu šansu da se dokaže, ali je problem taj što megaugovor Kevina Durenta, uz ono što od seleri kepa nose Devin Buker i Bredli Bil zajedno sa bivšim prvim pikom ostavlja jako mali prostor da se popuni klupa...

Američki mediji pišu da je Ejton interesantan nekim franšizama, bilo je čak i opipavanje pulsa, ali niko u ovom trenutku nije spreman da pokupi njegov trogodišnji ugovor vredan garantovanih 102.000.000 dolara. Tačnije, mnogi smatraju da to nije njegova sadašnja vrednost.

Finiks pod ugovorom ima još Kema Pejna, a ima prostor da vrati Džoša Okođija, Torija Krega, Džoka Lendejla, Bizmarka Bijomba i Demijona Lija. Da li je to dovoljno da se drži visok nivo? Pre svega, da li je Ejton spreman da se žrtvuje za tim i radi još više? Novi vlasnik Sansa Met Išbija insistirao je na dovođenju Bredlija Bila za Krisa Pola, možda će njegova reč biti presudna i u Ejtonovom slučaju.

Momak rodom sa Bahama je prošle sezone imao 18 poena, 10 skokova i 1,7 asistencija na 58,8 odsto šuta iz igre.


tagovi

Deandre EjtonNBA ligaFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara