Janis Sferopulos (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)
Janis Sferopulos (©ABA League/Zadar/Zvonko Kucelin)

Sferopulos: Odbrana iz treće deonice onakva kakvu želimo

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.23. | 19:24

Treneri Crvene zvezde i Zadra izneli utiske na konferenciji za medije posle trijufma crveno-belih

Košarkaši Crvene zvezde upisali su šestu pobedu u ABA ligi ove sezone, pošto su u dvorani Krešimir Ćosić savladali Zadar 81:74.

Trener Janis Sferopulos je na konferenciji za medije izneo utiske i istakao da je igra u odbrani tokom treće četvrtine bila od ključnog značaja za novi trijumf.

Izabrane vesti

"Znali smo da igramo protiv veoma dobrog tima, pogotovu na njihovom terenu, Zadar igra vrlo dobru košarku. Imaju igrače koji znaju da igraju zajedno. Bili smo svesni da neće biti lako, da ćemo morati da budemo veoma skoncentrisani. Moram da čestitam igračima jer su bili veoma fokusirani. Napadački smo u većem delu utakmice bili dobri. U odbrani nismo bili tako dobri u prvom poluvremenu, bilo je dobrih momenata, ali ključna je bila treća četvrtina. Po izlasku iz svlačionice smo igrali veoma dobru odbranu, onako kako želim, dozvolili samo 11 poena i to je napravilo razliku, dalo nam kontrolu nad utakmicom. Idemo dalje, pred nama je naporan raspored i sve najbolje Zadru"

Novinare je zanimalo šta se to desilo između Luke Mitrovića i navijača tokom treće deonice. Navodno je došlo do verbalnog sukoba.

"Nisam video šta se tačno desilo, ali smirio sam igrače kako bi se posvetili meču, jer najvažnije je da igramo košarku".

Dvorana Krešimir Ćosić je bila krcata, atmosfera košarkaška, za razliku od uvertire za koju se nadamo da se nikada neće ponoviti.

"Atmosfera je bila veoma dobra. Dvorana je lepa, velika. Ne razumem šta pričaju navijači, ali bilo je u redu", zaključio je Sferopulos.

Njegov kolega sa klupe Zadra, Danijel Jusup, nije bio previše nezadovoljan izdanjem svojih izabranika.

"U prvom poluvremenu smo veoma dobro izgledali, bili agilni u napadu, dobro smo se kretali, bili smo razigrani. Imali smo ravnotežu protiv Zvezde, što me raduje. Potom smo, što nam se često dešava, loše otvorili treću četvrtinu. Bez energije, mada je i protivnik stisnuo u odbrani, pa su nam kretnje bile sporije i na njihovu dodatnu čvrstinu se to oseti. Napravili smo rupu i protiv evroligaške ekipe kao što je Zvezda ona ne sme da bude velika. Otišli su na veliku razliku i na kraju ipak komforno završili utakmicu. Uspeli smo u finišu da se približimo, što mi je drago, pokazali smo karakter. Ipak, za ovakve utakmice fali još jedan igrač, da imamo kvalitet i širinu, kako bi održali intenzitet".

Pohvalio je navijače na tribinama.

"Publika je bila sjajna, fer, nije vređala, odlično nas bodrila. Tako treba da nastavimo da se predstavljamo. Mi koliko možemo na parketu, a publika na ovakav način i to je najbolja reklama za KK i grad Zadar", završio je Jusup.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK ZadarJanis SferopulosDanijel Jusup

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara