Luka Dončić i Janis Adetokunbo (©fiba.basketball)
Luka Dončić i Janis Adetokunbo (©fiba.basketball)

Sjajna uvertira za Mundobasket, Dončić protiv Adetokunba - dva puta

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 16:32

Selekcija Slovenije će drugog avgusta ugostiti Grčku u Ljubljani, a dva dana kasnije će se sastati u Atini

Na samom startu priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, odigraće se dve spektakularne utakmice. Slovenci i Grci, predvođeni NBA zvezdama Lukom Dončićem i Janisom Adetokunbom, ukrstiće koplja dva puta u samo 48 sati. Najpre u Ljubljani (2. avgust), potom i u Atini (4. avgust).

Ranije je potvrđeno da će OAKA Arena biti poprište sudara titana, ali Slovenci su sada potvrdili da će Luka i Janis stati jedan preko puta drugog, prvi put u dresu sa državnim grbom, na parketu dvorane Stožice.

Izabrane vesti

"Čim je postalo jasno da smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Aziji, dobili smo brojne ponude za pripremne mečeve. Menadžment državnog tima je sa svojim osobljem pažljivo birao protivnike i srećni smo što ćemo odigrati dva susreta sa reprezentacijom Grčke, što je već potvrđeno. Dogovoroili smo se oko svih detalja sa bivšim grčkim reprezentativcem Nikosom Zisisom, koji je trenutno na čelu državnog tima", rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije Rašo Nesterović.

Dodao je i da bi u Španiji mogao da se odigra atraktivan turnir, na kojem bi trebalo da učestvuje i selekcija SAD.

"Čekamo potvrdu za turnir u Španiji, gde bi pored domaćina trebalo da igra i američki tim. Pored toga, želimo da odigramo još koju pripremnu utakmicu kod kuće i ponudimo vrhunsku košarku našim vernim fanovima", zaključio je Nesterović.

Slovenija i Grčka su se već kvalifikovali na Svetski kup, iako su do kraja kvalifikacija ostale još dve utakmice. Potvrđeno je i da će Slovenci igrati u Japanu, koji je kao jedan od domaćina imao pravo da bira jednog gosta.

Nema sumnje da će mečevi u Stožicama i OAKA Areni privući veliku pažnju javnosti. Setimo se kako je u susret kvalifikacija za planetarno smotru Srbije ugostila Grčku pred krcatom Beogradskom arenom, kada su Orlovi predvođeni Nikolom Jokićem posle produžetka savladali Janisa i njegove saigrače iz selekcije Helena.

Pred Evrobasket je u Sloveniji takođe odigran atraktivan pripremni duel, pošto je baš u dvorani Stožice Slovenija ugostila Srbiju, a Luka Dončić je odneo pobedu nad Jokićem i ostalim reprezentativcima Srbije, takođe posle dodatnih pet minuta. Meč je odigran pred punim tribinama, u takmičarskom duhu, iako je bio pripremnog karaktera, a NBA zvezde su prisutnima priredila pravi košarkaški spektakl.



tagovi

Luka Dončićkošarkaška reprezentacija SlovenijeJanis Adetokunbokošarkaška reprezentacija GrčkeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara