"Iz arhive: Edvin Džekson"
"Iz arhive: Edvin Džekson"

Šok u Madridu - Klaver upropastio Barsu, a Džekson je dokrajčio partijom karijere!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.17. | 14:52

Srpski košarkaši u ACB ligi prilično skromnog učinka...

Iz arhive: Edvin Džekson

Iznenađenje - Barselona je na kolenima u Madridu! I ne, nije za to kriv Real, već Estudijantes. Popularni Studenti iz predgrađa španske prestonice napravili su verovatno i najveće iznenađenje dvadesete runde Endesa lige, pošto su slavili nakon produžetka rezultatom 83:81 (74:74). Barsi je to šesti ligaški poraz ove sezone, treći u minulih pet rundi. 

Izabrane vesti

I to sve zaslugom fantastičnog Edvina Džeksona, koji je protiv nekadašnjeg šampiona Evrope pružio najbolju partiju dosadašnje karijere i sa 32 poena (10/15 za dva, bez trojki) uništio rivala iz Katalonije. Doduše, umnogome je Estudijantes ka pobedi pogurao i Viktor Klaver, koji je praktično pogurao domaćina ka pobedi. Španski reprezentativac je od dobijene utakmice napravio veresiju i praktično uz zvuk sirene poslao Andreja Balvina na liniju slobodnih bacanja. Kao ledeno praško pivo ostao je hladan češki centar u presudnim trenucima meča, pa je sa dva precizna hica odveo utakmicu u produžetak. A tamo je Džekson odradio svoje i naneo Barseloni novi poraz. 

Barseloni nikako da krene nabolje! Odnosno, Barsa nikako da veže nekoliko dobrih partija u nizu. Taman što je Jorgos Barcokas počeo da sastavlja redove, pošto mu se u tim vraćaju tek oporavljeni prvotimci, dogodi se poraz koji razbije koncepciju i sve planove stavi u drugi plan. 

Barsa je imala veliku prednost pod koševima i raspoloženog Antu Tomića, koji je dugo vukao sve konce. Zato je meč i završio sa 18 koševa i devet skokova, dok ga je u stopu pratio Peteri Koponen sa 15 poena, šest asistencija i pet pokupljenih lopti. Tragičar Klaver na kraju je imao 11 poena. Interesantno, u domaćim redovima jedino je Džekson imao dvocifren učinak. Prvi iza francuskog internacionalca bio je Goran Suton sa devet poena. 

Srpski internacionalci koji su se našli na parketu ovog popodneva nisu imali zapaženi učinak. Strahinja Milošević upisao je sedam poena i tri skoka, a Nikola Radičević šest koševa u Betisovom ubedljivom porazu od Mursije i to rezultatom 80:92. U pobedničkim redovima blistao je crnogorski krilni centar i nekadašnji igrač Mege Nemanja Radović sa 22 koševa. 

Ni Ivan Paunić nije imao sreće. Tenerife su slavile sa velikih 85:61, a Paunićeva Fuenlabrada uspela je da se propisno obruka, sa svega tri koša u drugoj četvrtini. I primljenih čak 29! A nekadašnji reprezentativac Srbije imao je samo pet koševa i tri skoka za skoro 20 minuta na terenu. 

ACB LIGA, 20. KOLO

Subota
Valensija - Huventud 77:72
/Sastre 15 - Stuc 19/

Rio Natura - Andora 86:84
/Vitington 23 - Burjanadze 18/

Nedelja

Mursija - Betis 92:80
/Radović 22 - Loket 20/

Estudijantes - Barselona 83:81 (74:74) - posle produžetka

Fuenlabrada - Tenerife 61:85
/O'Liri, Hetšajmer 12 - Abromaitis 12/

18.30 Real Madrid . Gran Kanarija
19.00 Saragosa - Baskonija
19.00 Manresa - Bilbao


tagovi

Viktor KlaverStrahinja MiloševićRafael HetšajmerPeteri KoponenNikola RadičevićNemanja RadovićIvan PaunićestudijantesENDESA ligaEdvin DžeksonAnte TomićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara