(©PHOTOSPACEGP)
(©PHOTOSPACEGP)

Spartak silan pred 4.000 ljudi: Srbija dobija još jedan klub u ABA ligi!

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 21:44

Subotičani pregazili MZT, za plasman u viši rang igraće protiv Vojvodine

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice/

"Gorela" je Hala sportova u Subotici! Pred oko 4.000 raspoloženih gledalaca košarkaši Spartaka demolirali su MZT iz Skoplja sa 34 poena razlike (98:64) i sa 2:0 u pobedama plasirali se u finale ABA 2 lige. A, za plasman u viši rang igraće protiv komšijske Vojvodine.

Izabrane vesti

Branili su domaćini +5 iz prve utakmice (78:73), ali ne samo da su odbranili već su nošeni sjajnom atmosferom bili izuzetno ubedljivi. Nade gostiju potonule su već u uvodnim minutima, tokom kojih su izabranici Vlade Jovanovića napravili dvocifrenu prednost i do kraja utakmice je samo uvećavali.

Nikada do sada u gradu na krajnjem severu Srbije nije vladalo ovoliko interesovanje za košarku, a od ulaska fudbalera Spartaka u kvalifikacije za Ligu Evrope 2018. godine, reklo bi se i za sport generalno. Već sat vremena pred utakmicu formirali su se redovi na ulazu u halu, zbog čega je i prošireni kapicet dvorane bio jedva dovoljan da ugosti sve koji su želeli da uživaju u bravurama Barne i njegove družine. Pored dobro raspoložene domaće publike, uz parket je sedeo i proslavljeni trener Duško Vujošević.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Barna sa 19 poena, četiri skoka i dve asistencije i Lazić sa 15 poena i identičnim brojem skokova i asistencija kao kapiten. U redovima MZT-a istakli su se Vorku sa 14 poena i pet skokova i Delalić sa 10 poena.

*****

SPARTAK SUBOTIVA - MZT SKOPLJE 98:64 (25:20, 32:12, 21:20, 20:12)

Subotica

Hala sportova Dudova šuma

Gledalaca: oko 4000

SPARTAK: Cerovina 6, Cvetković, Milisavljević 11, Gordić 7, Radosavljević 6, Medarević 10, Tejić 11, Lazić 15, Marelja 4, Sokolović 3, Mozli 8, Barna 19.

MZT: Petkov, Gilion3, Milovanovikj 2, Andonoski 6, Robev 8, Delalić 10, Stojanovski 4, Stojanovski V. 8, Baković 6, Vorku 14, Tanasković 3.

*****

Nošeni sjajnom atmosferom u hali Dudova šuma, domaćini su odmah od starta krenuli poletno, posebno je bio inspirisan kapiten Barna koji je sa tri trojke u potpunosti razmrdao svoju ekipu. Šutevi za tri poena bili su glavno oružije izabranika Vlade Jovanovića koji su se serijom 11:3 brzo odvojili od protivnika. Kao u transu igrali su košarkaši Spartaka na krilima sjajne publike, a na terenu nošeni Medarevićem, Lazićem i Barnom. Već do poluvremena su Subotičani stekli ogromnih 57:32, nakon čega je pitanje pobednika bilo rešeno.

Uprkos ubedljivom vođstvu, domaćini su nastavili da igraju sa istim žarom i po povratku sa odmora, da bi sredinom treće četvrtine spustili gas i počeli da čuvaju energiju za finale sa Vojvodinom. Potpuno demoralisano izgledali su puleni Vaska Atanasova, pa je u pojedinim trenucima poslednje deonice utakmica delovala poput takmičenja domačih igrača u zakucavanjima i šutiranju trojki. Sve to zadovoljna publika pratila je aplauzima i ovacijama.

Na kofenrenciji za novianre nakon utakmice šef struke Spartaka Vladimir Jovanović zahvalio se Subotičanima na podršci i pozvao ih da u velikom broju dođu i na finale.

"Prvo bih čestitao MZT-u na fer i korektnoj igri. Od prvog do zadnjeg minuta smo imali jak pristup. Bili smo kvalitetni, posebno u prvom poluvremenu nas je služio šut za tri poena. Igrali smo sa pasom više, ali sam siguran da odbrana može i mora bolje kako bi se ostvario cilj. Dosadašnjim pristupom i nastupima u ABA 2 ligi smo i zaslužili ovo finale. Klub je napravio sjajnu organizaciju ove utakmice i navijači su nam bili šesti igrač. Pozivam ih da u što većem broju dođu i na finalnu utakmicu protiv Vojvodine. Subotica je zdrava sredina kao grad i ukoliko bude potrebe, ljudi iz kluba će ponovo širiti halu jer im je stalo do košarke i ovog grada", istakao je Jovanović.

Osvrnuo se trener Spartaka i na rival u finalu.

"Kvalitet je nešto što možete da kupite, pa 'hendlujete' u toku sezone. U Spartaku je drugačije, ovo je proces koji traje preko tri godine i normalno je da se tu dovode kvalitetni igrači i imena. Ali ne igraju imena nego tim, a tim postaje tek kada svi igrači budu kao jedan. Mi smo svi u ovih šest meseci porasli kao ekipa - po ponašanju, rezultatima i svim ostalim aspektima. Baš kao i mi, Vojvodina je takva ekipa i boriće se do samog kraja", najavio je Jovanović.

Prva utakmica finala igra se 9. maja u Novom Sadu, dok je revanš sedam dana kasnije u Subotici. Iz Spartaka su najavili da prodaja karata za finale počinje već u nedelju i apeluju na svoje navijače da obezbede ulaznice na vreme.

Ko god da pobedi, Srbija će imati još jedan klub u ABA ligi uz Crvenu zvezdu, Partizan Mozzart Bet, Megu, FMP i Borac Mozzart.

Piše: Oliver NAGEL


tagovi

KK Spartak SuboticaMZT SkopljeABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara