"Milcia Dabović u napadu"
"Milcia Dabović u napadu"

Srbija u četvrtfinalu! Ana Dabović zavila Kubu u crno

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.10.14. | 22:17

U osmini finala pobeda od 86:79 Pored standardnog trija Ana i Milica Dabović, te Jelena Milovanović, presudan doprinos u poslednjoj četvrtini dala i Tijana Ajduković

Milcia Dabović u napaduMeđu osam najboljih na planeti! Za sad. Srpske košarkašice plasirale su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Turskoj pošto su posle velike borbe u Abdi Ipekči areni savladale Kubu sa 86:79.

Loš početak i uporne protivnice zadale su velikih problema izabranicama Marine Maljković, ali nisu uspele da zaustave dobitni trio Srbije u vidu sestara Dabović i Jelene Milovanović. Kada je Kubanke u poslednjoj deonici izdao šut bilo je jasno da će Srpkinje među osam najboljih.

Izabrane vesti

Ana Dabović je sve vreme diktirala ritam utakmice i sa 21 poenom bila najefikasnija na parketu, a standardnu podršku imala je u Jeleni Milovanović (17 poena i devet skokova), te sestri Milici, koja je meč završila sa 14 koševa.

Svoj deo posla maestralno je odradila i Tijana Ajduković, ovaj put u ulozi džokera Marine Maljković. Ajdukovićeva je šest od ukupno osam poena ubacila u prvih šest minuta poslednje deonice kada je Srbija i stigla do odlučujuće prednosti od četiri poena razlike. Sitno, ali dovoljno kada je odbrana na mestu.

Srbija će se za mesto u polufinalu boriti sa domaćinom turnira Turskom, koja je u osmini finala bila slobodna pošto je u grupi sa Francuskom, Kanadom i Mozambikom bila prva uz maksimalan učinak od tri pobede.

Uz vetar u leđa kakav će sigurno imati u Istanbulu jasno je koliko je veliki izazov pred Srpkinjama.

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

Ana DabovićJelena MilovanovićMilica DabovićTijana Ajduković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara