Kolbi Ros (Foto: ABA liga/Buducnost/Filip Filipovic)
Kolbi Ros (Foto: ABA liga/Buducnost/Filip Filipovic)

Stotka Budućnosti protiv Šlonska: Sjajne partije Rosa i Vilijamsa, Poljacima nedovoljan odlični Miletić

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 21:07

Podgoričani se vratili na pobednički kolosek u Evrokupu

Posle poraza u neizvesnoj završnici od Turk Telekoma na strani, ekspresno i sa stilom vratili su se košarkaši Budućnost na pobednički kolosek. Savladali u poljski Šlonsk, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Oliver Vidin, i to prilično ubedljivo pred svojim navijačima u Morači - 103:89.

Pokazali su Podgoričani još jednom da imaju dobar tim koji je sposoban da napravi velike stvari u Evrokupu ove sezone. Šlonsk se držao sve do poslednjih 10 minuta, kada se sastav Petra Mijovića odlepio i stekao 15 poena viška, koje Poljaci nisu mogli da nadoknade.

Izabrane vesti

Američki tandem od kojeg se mnogo očekuje u glavnom gradu Crne Gore ove sezone, zasijao je u pravom sjaju: Plejmejker Kolbi Ros je uz 19 poena podelio i šest asistencija (3/3 za tri), dok je krilni košarkaš Džekori Vilijams upisao dabl-dabl sa 18 poena i 11 skokova.

Još četiri igrača Budućnosti su ubeležila dvocifrene učinke. Petar Popović i Mekinli Rajt su postigli po 13 poena, dok su Andrija Grbović i Joan Makundu ubacili po 12.

Što se tiče Vidinovog tima, bivši centar Partizana i čačanskog Borca, Dušan Miletić, bio je najefikasniji sa 17 poena, a ubeležio je i osam skokova. Ispratio ga je Hasani Gravet sa 16 poena, 12 je postigao Saulijus Kulvietis, dok je 11 postigao Džamonda Brajant. Dvocifren sa 10 poena bio je i Jakub Niziol.

Budućnost tako sa učinkom 2-1 trenutno zauziuma četvrtu poziciju u Grupi B, dok je Šlonsk poslednji bez trijumfa posle tri kola. U narednoj rundi crnogorski predstavnik putuje u Rumuniju, gde će se sastati sa tamošnjim šampionom Klužom.



tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaEvrokupOliver VidinDušan Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara