Dilan Enis
Dilan Enis

Dilan Enis srušio Real, ali nije zaboravio Srbiju: Ako se nekada budem vraćao to će biti u Zvezdu ili Partizan

Vreme čitanja: 4min | pon. 15.01.24. | 16:52

Nekadašnji član Mege i Crvene zvezde, Dilan Enis bio najbolji igrač Mursije u velikoj pobedi nad Real Madridom u nedelju

Koliko je moćan Real Madrid dovoljno pokazuje da posle 39 utakmica u Evroligi i ACB ligi ima 35 pobeda. U pojedinim momentima aktuelni šampion Evrope je izgledao nezaustavljivo, čak se pisalo da bi sa ovom ekipom komotno mogli i u NBA. Međutim, uprkos silnim pobedama, preko neugodne Mursije i Dilana Enisa nisu mogli. Ko je pratio utakmicu u nedelju u podne video je istinsko čudo. Snažni Real nije bio ni senka ekipe koja gazi sve pred sobom, a nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde je bio najzaslužniji za prvorazredno iznenađenje.

Dan posle utakmice, Enis je za Mozzart Sport pričao o velikom trijumfu koji je lansirao Mursiju ne četvrto mesto na tabeli ACB lige. Ispred su samo Real, Unikaha i Barselonea, dok su iza ekipe poput Valensije, Gran Kanarije, Baskonije, Huventuda...

Izabrane vesti

"Iako Real nije imao neke igrače zbog povreda, utakmica je bila izuzetno teška. Vratili su se u jednom momentu, ali na kraju smo uspeli da dođemo do velike pobede za naš tim. Iskren da budem nisam iznenađen. Kada igramo na našem terenu, možemo svakoga da pobedimo pa i ekipu kao što je Real koja zaista igra sjajno i u Evroligi što se vidi po rezultatima". počinje Enis razgovor za naš portal pošto je ubacio 18 poena Madriđanima, najviše na utakmici.

Ono što se izdvaja sa utakmice je činjenica da je Mursija zaustavila Real Madrid na svega 61 ubačen poen. Što je ubedljivo najmanja brojka ove sezone za ekipu koja je u Evropi znala da ide redovno preko 90 ubačenih poena.

"Ponosni smo na našu odbranu, velika je stvar što smo uspeli da zaustavimo Real. Imamo talenta u napadu i koševi nikada nisu problem, ali ono što može da nas izdvoji je baš ta odbrana koja nam je do sada donela rezultate".

Kanađanin poreklom sa Jamajke je košarkašku karijeru krenuo da gradi u Evropi pošto nije uspeo u NBA. Odiseja je počela 2017. godine i to u Srbiji. Došao je u Megu, odmah postao nosilac, ali se nije dugo zadržao.

"Prva stvar kada sam došao u Evropu sam shvatio da je svaka utakmica kao neko finale. U Americi to prosto nije tako, neke utakmice su veće od drugi. U ACB ligi obožavam činjenicu da svako svakoga može da pobedi. Ako nisi uvek na maksimumu izgubićeš. Uostalom to smo i mi pokazali sada protiv šampiona Evrope. Ne znam da li je baš svuda tako u Evropi, ali tako je u Španiji i to baš volim".

Posle 11 mečeva u dresu Mege u sezoni 2017/18, preselio se u Zvezdu gde je imao cilj da pomogne ekipi koju je sa klupe vodio Dušan Alimpijević.

"Kada sam bio u Zvezdi, svaki tim u ABA ligi je davao apsolutno sve od sebe da nas pobedi. Dvorane su bile ispunjene, video sam šta znači kada si tim na vrhu i da svako želi da te nadigra jer bi to za njih bio ogroman uspeh".

Posle Crvene zvezde, nosio je dres Saragose, Andore, Monaka, Gran Kanarije, Galatasaraja, a sada je lider Mursije koja igra izvanrednu sezonu.

"Otkako sam napustio Srbiju, mislim da niko nije kontaktirao mog agenta da se vratim u Srbiju. U ovom momentu u mojoj karijeri vidim sebe samo u Crvenoj zvezdi ili Partizanu. Naravno, mislim na klubove u Srbiji. Ne bih otklonio mogućnost da zaigram za jedan od ta dva tima u budućnosti, ali opet ponavljam, nije bilo bilo kakvih ozbiljnih ponuda".

Iako ne igra Evroligu ove sezone, Dilan Enis pomno prati dešavanja u elitnom takmičenju.

"Pratim Evroligu. Volim da gledam timove poput Reala, Monaka... zapravo više volim da gledam igrače nego timove. Volim da gledam Fakunda Kampaca, da pokušam da "ukradem" neki potez. Isto tako Majk Džejms ili Šejn Larkin. Fokusiran sam na bekove, gledam detalje kod tih igrača kako bih pokušao sebi da pomognem".

Dilan Enis je jedan od igrača kome selidba preko okeana nije teško pala. Brat Tajler takođe igra u Evropi, a Dilan živi u Španiji sa suprugom i decom.

"Glavna stvar koju uvek kažem mladim igračima koji dolaze u Evropu je da budu zaista telom i umom ovde, a ne samo da broje dane kada će se vratiti u Ameriku. Život ovde jeste drugačiji, ali je prelepo iskustvo. Moja topla preporuka je da se prepustite i uživate u košarkaškom iskustvu", završava Enis razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

Dilan EnisEvroligaKK Crvena zvezdaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara