"Jelena Milovanović i sestre Dabović"
"Jelena Milovanović i sestre Dabović"

Surovo razgibavanje: Plus 60 Srbije protiv Angole!

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.09.14. | 19:56

Časovi košarke izabranica Marine Maljković na startu Svetskog prvenstva u Turskoj

Jelena Milovanović i sestre Dabović

Idealan protivnik za start planetarne smotre. Ženska reprezentacija Srbije deklasirala je Angolu sa 102:42 u prvom kolu Grupe D na Svetskom prvenstvu u Turskoj. Tek da se izabranice Marine Maljković raspucaju pred prave izazove, a razlika u klasi dozvolila je selektorki "luksuz" da minutažu pruži svim reprezentativkama.

Izabrane vesti

Svima njima tek će biti potrebna mirna ruka, jer već u nedelju igraju protiv Amerikanki, koje ne znaju za poraz još od izgubljenog polufinala od Australije na Svetskom prvenstvu 2006. Ekipa koja od 1996. osvaja sva olimpijska zlata naspram ekipe koja od raspada stare Juge nije igrala Olimpijske igre.

Pričati o krajnjim dometima Srbije u Turskoj sada je nezahvalno pošto Angola ne može da posluži kao reper. Srpkinje su se večeras igrale sa protivnicama. Čak 18 ukradenih lopti, 40 skokova naspram 25 Angolki jasno govore o neravnopravnom odnosu snaga.

U uvodnih 20 minuta Angola je postigla svega 18 poena, četiri manje nego Srpkinje u prvoj četvrtini. Već na poluvremenu meč je izgubio svaku rezultatsku draž. Ubedljivo vođstvo omogućilo je Srbiji da se opusti u nastavku pa je drugo poluvreme ličilo na šuterski trening. Istina, odbrana nije bila tako utegnuta, ali je Angola poslužila kao sparing partner u vežbanju napadačkih akcija. 

Jelena Milovanović je bila najefikasnija na parketu i meč završila sa 16 poena, Dajana Butulija je bila korak iza i stala na 15 (imala je i pet ukradenih lopti), Tamara Radočaj je pored 14 poena imala i šest skokova, a Ana Dabović je ubaciila 12 koševa i upisala šest asistencija.

Rutinski.

(FOTO: Fiba.com)


tagovi

Ana DabovićDajana ButulijaJelena MilovanovićTamara RadočajTurska2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara