Aleksej Šved (© Mozzart Sport)
Aleksej Šved (© Mozzart Sport)

Šved pronašao klub u Kini

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.10.23. | 14:18

Ugovor je zvanično potpisan

Ono što se nagoveštavalo je sada i ozvaničeno, Aleksej Šved karijeru nastavlja u Aziji, tačnije Kini. Kako je njegov menadžer obelodanio, nekadašnji najbolji košgeter Evrolige potpisao je ugovor za Šansi Lungs na jednu sezonu.

Izabrane vesti

"Nova država, novo prvenstvo. Mnogi poznati igrači igraju u Kini, a tu je i prilično kratka sezona koja se završava krajem februara, početkom marta. Nakon toga možete da se odmorite ili potpišete ugovor za doigravanje u nekom od evropskih prvenstava. Tako da je Kina dobra opcija sa svih strana", rekao je Obrad Fimić, njegov menadžer.

To znači da bi Šved mogao da se vrati u Evropu naredne godine, ali za sada je jasno samo da će igrati u Kini do februara ili marta.

Poznato je već da se prethodnih meseci spekulisalo o Švedovom dolasku u Beogradu, tačnije u Crvenu zvezdu. Ipak, na kraju od toga nije bilo ništa.

Od timskih trofeja je osvojio Evroligu sa CSKA 2008. godine, dva puta VTB ligu, jednom Superkup i četiri titule prvaka Rusije. Bio je član reprezentacije Rusije koja je na Evrobasketu 20111. i Olimpijskim igrama 2012. osvojila bronzana odličja. Bio je i prvi strelac Evrobasketa 2017. godine.


tagovi

Aleksej Šved

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara