Šved zapalio zvezdaše: Spreman sam ako ste i vi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 14:15

Ruski košarkaš potvrdio da želi u u Crvenu zvezdu

Dovela je Crvena zvezda ovog leta brojna zvučna pojačanja, a jagoda na šlag atraktivnog prelaznog roka će izgleda biti Aleksej Šved.

Pre sedam dana je Telegraf.rs ekskluzivno najavio da crveno-beli pregovaraju sa ruskom zvezdom a sada je to i on sam potvrdio na društvenim mrežama.

Izabrane vesti

Šved je danas na instagramu podelio video na kojem individualno trenira a zvezdaši su ga zasuli komentarima i pozivima da dođe u njihov klub. I odgovorio im je.

„Spreman sam ako ste i vi spremni“, zapalio je Rus zvezdašku masu.

Loptica je sada prebačena u dvorište kluba sa Malog Kalemegdana.

Šved (34) je slobodan igrač po isteku ugovora sa moskovskim CSKA i čeka ponude klubove među kojima je očigledno i Crvena zvezda. Reč je o jednom od najboljih strelaca evropske košarke u ovom veku. Ponikao je u CSKA, igrao za gradske rivale Dinamo i Himki na pozajmicama, a jednu sezonu je bio saigrač i sa Milošem Teodosićem u timu Armejaca. U NBA ligu se otisnuo 2012. godine i obukao dres Minesote. Igrao je tamo još za Filadelfiju, Njujork i Hjuston da bi se 2015. vratio u domovinu i šest godina igrao za Himki gde je bio prva zvezda.

Tamo ga je između ostalih trenirao i sadašnji Zvezdin strateg Duško Ivanović. Te sezone je klub iz Podmoskovlja igrao u Evrokupu, gde je zaustavljen u četvrtfinalu a Šved je sa prosekom od 22 postignuta poena bio prvi strelac i MVP takmičenja. U VTB ligi je iste sezone takođe bio MVP sezone. Individualno mu je to bila najuspešnija sezona u karijeri. Poslednje dve godine je proveo u CSKA, ali zbog sankcija ruskim klubovima ga nismo gledali u Evroligi prošle sezone. Tokom karijere je u dva navrata bio najbolji strelac sezone u Evroligi (2018. i 2021), lider takmičenja u asistencijama (2021)...

Od timskih trofeja je osvojio Evroligu sa CSKA 2008. godine, dva puta VTB ligu, jednom Superkup i četiri titule prvaka Rusije. Bio je član reprezentacije Rusije koja je na Evrobasketu 20111. i Olimpijskim igrama 2012. osvojila bronzana odličja. Bio je i prvi strelac Evrobasketa 2017. godine.

Ako dođe u Crvenu zvezdu biće deseto pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana ovog leta. Pre njega su od evroligaških pojačanja stigli Miloš Teodosić (Virtus), Majk Tobi (Barselona), Šabaz Nejpir (Olimpija), Adam Hanga (Real Madrid), Rokas Gedraitis (Baskonija) i Džoel Bolomboj (Olimpijakos). Iz CSKA se vratio Dejan Davidovac, iz Ulma je stigao Jago dos Santos, a iz NBA lige Marko Simonović.


tagovi

Aleksej Šved

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara