Nikola Topić protiv Igokee (Foto: Starsport)
Nikola Topić protiv Igokee (Foto: Starsport)

Topić zaplesao u crveno-belom, Zvezda oduvala Igokeu

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.12.23. | 21:49

Novi trijumf ekipe Janisa Sferopulosa u ABA ligi, uz solidno izdanje mladog povratnika čiji svaki potez je publika pozdravljala aplauzima

U poslednjem susretu kalendarske godine na izmaku, kao i prvom meču drugog kruga ligaškog dela sezone u ABA ligi, Crvena zvezda je, kao i u većini mečeva regionalnog takmičenja, upisala rutinsku i ubedljivu pobedu. Izabranici Janisa Sferopulosa su bez većih problema izašli na kraj sa ekipom Igokee, pa su slavili rezultatom 80:48.

I neće se ovaj susret pamtiti dugo zbog konačnog ishoda, broja postignutih poena, velike konačne razlike, već zbog činjenice da je Nikola Topić ponovo obukao dres matičnog kluba. I jasno, kao i svakom igraču koji usred sezone stigne u neki tim, biće mu potrebno vremena da se privikne na nove saigrače (iako neke dobro poznaje), novog trenera, sistem, ali već na startu je pokazao da je zreo za crveno-beli dres i da je spreman da pomogne - na kraju osam poena, pet asistencija, tri skoka... Tek u finišu je malo pokvario procente, jer ga šut nikako nije slušao. Ali borio se lavovski za svaku loptu, napadao odbranu rivala bez pardona. Biće samo bolji.

Izabrane vesti

A koliko je Topićev povratak bio bitan navijačima, najbolje pokazuje podatak da su svaki njegov dodir sa loptom pozdravili aplauzima, neretko i ovacijama sa tribina dvorane Aleksandar Nikolić.

Najefikasniji je u 13. trijumfu crveno-belih ove sezone u ABA ligi bio Majk Tobi sa 13 poena, dok je dvocifren bio još samo Dejan Davidovac sa 10 poena. Na kraju su se svi igrači iz protokola upisali u listu strelaca, sem kapitena Branka Lazića, a u timu nije bilo Luke Mitrovića, Džoela Bolomboja i Stefana Lazarevića.

S druge strane najefikasniji Mario Nakić sa 12 poena, dok je dvocifren sa 11 bio još samo Džeki Karmajkl.

Nije meč drugačije mogao da počne nego poenima Topića. Dobila je Zvezda podbacivanje, odmah je lopta otišla u ruke mladog plejmejkera, što je publika pozdravila aplauzom i ohrabrila Nikolu da krene u prodor koji je uspešno krunisao poenima. Nakić je, uz malo sreće, držao Igokeu u igri tokom uvodnih minuta, a onda su Topić, Davidovac i Nedović počeli da prave razliku. Priključio im se i Tobi, pa je prednost crveno-belih iz minuta u minut rasla, dok gosti s druge strane nisu mogli ništa da pogode. U finišu deonice je iz odbojke prve poene u dresu Zvezde upisao i Gilespi, da bi se čak osam Sferopulosovih pulena upisalo u listu strelaca za velikih 31:13 posle 10 minuta.

----- 14. kolo Jadranske lige -----

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 80:48

/31:13, 16:16, 17:15, 16:4/

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd;

Gledalaca: 4.320;

Sudije: Josip Radojković, Denis Hadžić, Marko Mustapić.

CRVENA ZVEZDA: Teodosić 8, Hanga 6, Davidovac 10 (9sjm 4uk, 2as), Lazić -, Simonović 2, Tobi 13 (12sk), Ilić 5, Nedović 9, Giedraitis 6, Gilespi 4 (5sk), Topić 8 (5as), Jago 9 (5as).

IGOKEA: Kondić -, Bošković 7 (6sk), Atić 2, Delalić 5, Stanković -, Jošilo 2, Nakić 12 (4sk), Milosavljević 9 (3sk, 2as), Karmajkl 11 (9sk), Jeremić -, Milovanović -.

--------------------

Trgla se Jovanovićeva ekipa po povratku na parket i počela da pronalazi bolja rešenja u napadu. S druge strane, grčki strateg je potpuno promešao karte, pa su crveno-beli nekoliko minuta tražili ritam, a onda su krenuli da ređaju trojke: Jago, Hanga, Teodosić... Da se rival održi na bezbednoj udaljenosti, pa se na veliki odmor otišlo sa 47:29 u korist srpskog šampiona.

Nije najbolje Sferopulosova četa otvorila drugo poluvreme. Teško je dolazila do pravih rešenja u napadu, nekoliko puta se i lopta izmigoljila iz obruča, pa je Igokea za tri i po minuta napravila seriju 8:2. Ipak, post crveno-belih je Nedović prekinuo trojkom i tako pokrenuo odgovor crveno-belih serijom 10:3, koju su obeležila zakucavanja Tobija i Gilespija. Amerikanac je ubrzo zaradio i četvrti faul, pa je morao van terena. Posle trojke Teodosića i novih poena Tobija iz reketa, Zvezda je stekla i 20 razlike, pa se u odlučujuću deonicu ušlo sa 64:44 na semaforu.

Bilo je prilično jasno da će se sastav iz Laktaša teško vratiti u meč. Ostao je nedavno bez trojice bitnih igrača, u seriji je loših rezultata, a crveno-beli su posle poraza u Atini hteli da ostave što bolji utisak za kraj 2023. godine. Tako su i podizali razliku, sve do konačnih plus 32.

ABA LIGA - 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac Mozzart 97:101

/Aranitović 26 - Tasić 28/

Petak:

Krka - FMP 87:89 (81:81)

/Špan 15 - Stojanović 21/

Studentski Centar - Split 91:92

/Drežnjak 19 - Saliven 28/

Subota:

Zadar - Budućnost 57:67

/Mazalin 13 - Ferel 15/

Mornar Bar - Partizan Mozzart Bet 76:98

/Luis 18 - Anđušić 17/

Crvena zvezda - Igokea 80:48

/Tobi 13 - Nakić 12/

Nedelja:

12.00: (1,80) Mega (14,5) Cedevita Olimpija (2,15)

*** Kvote su podložne promeni



tagovi

KK Crvena zvezdaIgokeaNikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara