Trej Tompkins i Adam Hanga (©Star Sport)
Trej Tompkins i Adam Hanga (©Star Sport)

Trej Tompkins u ekipnom radu za (najviše) tri nedelje

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 22:20

Posle toga se čeka njegov debi

Ubedljiva igra i pobeda nad Virtusom nisu oraspoložili samo zvezdašku javnost, već je otvorilo 'dijalog' između trenera Janisa Sferopulosa i novinara koji je trajao skoro pola časa.

Grčki stručnjak je izneo reči hvale na račun praktično celog tima, a onda se razgovor preusmerio ka igračima koji treba da se vrate, odnosno uđu u postavu po prvi put. Misli se na Jaga dos Santosa i Nikolu Topića, odnosno Treja Tompkinsa.

Izabrane vesti

Brazilac je bio večeras uz saigrače posle izlaska iz bolnice i operacije frakture prednjeg zida frontalnog sinusa, MVP Evropskog prvenstva za juniore je u trenažnom procesu, dok poslednje pojačanje crveno-belih radi i dalje individualno. Novinare je zanimalo da li će i kako Sferopulos da podeli uloge kada svi budu u protokolu?

“To je moj posao, naravno da mogu. Kada se svi vrate, onda ćemo o tome. Radim posao na svoj način i ne brinite o tome“.

O kvalitetima Treja Tompkinsa ne treba da se naročito troše reči, ipak dugo ga nije bilo u takmičarskoj košarci zbog povreda i dugog oporavka, pa je pitanje kakvu će ulogu da ima nekadašnji šampion Evrope sa Real Madridom?

“Tompkins trenira individualno i u poslednjoj je fazi njegove rehabilitacije. Pitanje je da li će se priključiti za nedelju, dve ili tri timskim treninzima, posle čega će biti spreman da igra. Ne znam kada će to tačno biti. Biće mu potrebne utakmice, moram da nađem način kako da mu dam ritam, kao i svima ostalima“.

Uzimajući u obzir računicu Zvezdinog trenera, Tompkins bi na parketu mogao da se nađe do kraja aprila ili početkom maja. Ako ne i ranije. To bi otprilike trebalo da bude vreme finiša četvrtfinala ili starta polufinala ABA lige.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaABA ligaTrej Tompkins

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara