Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Hoću da Nedović uvek igra ovakvu odbranu i da navijačima pružimo još radosti

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.03.24. | 22:00

“U svemu smo morali da se borimo i sa samim sobom, kako bismo poslali bolju sliku. Posle nekih loših rezultata u poslednje vreme, verujem da nismo zaslužili sve što se desilo“, rekao je trener Zvezde

Iznenadila je Luku Bankija, verovatno i mnoge navijače Crvena zvezda pristupom i odnosom prema igri koju je pokazala u večerašnjoj pobedi nad Virtusom (94:79) što je samo pokazalo da ovaj tim ipak vredi više. Ali, to se u nekim ranijim utakmicama nije videlo...

Janis Sferopulos je na konferenciju izašao sa čestitkama svojim košarkašima na jakoj borbi i što su pokazali izuzetnu timsku košarku koja je dala rezultat.

Izabrane vesti

“Ovo nam je bilo važno, jer smo želeli svi da pružimo nešto veliko, nešto dobro. Nedostajali su nam i neki detalji, neke sitnice, malo bolja igra, ali večeras smo se pokazali jako dobro. Svi igrači, bez obzira na minutažu i učinak, radili su veliki posao, donosili su dobre odluke, igrali dobru odbranu. To je bila ideja. U drugom poluvremenu smo kontrolisali utakmicu, a kada smo posle 10 razlike oni prišli, uspeli smo da sačuvamo hladnu glavu i ponovo se odlepimo, da odemo na dvocifrenu razliku koja nam je na kraju dala pobedu“, rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare i dodao:

“Čestitam igračima za ovu duplu sedmicu i sada se fokusiramo na sledeću obavezu u ABA ligi. Hvala i navijačima, trudićemo se da im pružimo još lepih dana, da pobedimo koliko možemo u Evroligi i naravno ABA ligi“.

Interesovalo je novinare koliko ova pobeda, bez obzira na rezultatski značaj, može da bude važna da se pokaže vrednost ovog tima.

“Jako je važno, kao i za samopouzdanje. U svemu smo morali da se borimo i sa samim sobom, kako bismo poslali bolju sliku. Posle nekih loših rezultata u poslednje vreme, verujem da nismo zaslužili sve što se desilo. Ne sve, ali neke stvari da. Zato je i na psihološkom planu bilo važno da dobijemo ovo večeras i pošaljemo bolju sliku u svet“.

A, da li je baš izostanak pritiska rezultata uticao da se odigrao ovako dobra utakmica?

“Pre svega, ako pričamo o pritisku rezultata, to je normalno. Nema pritiska, kao što ga imate u životu. Naravno, postoji sportski pritisak, ako ćemo ga tako zvati. Za nas, večeras smo osetili da nemamo pritisak zbog pristupa utakmici, pa smo dali nešto više. U nekim trenucima smo se borili jako za svaku loptu. Išli smo na svaki skok, nekoliko puta je bila i 'mrtva lopta'. Mi smo odigrali jako dobro, pružili smo više od njih. Imali smo već ovakvih utakmica tokom sezone, borili smo se već na ovaj način i pobeđivali. Neću da koristim to kao izgovor, ali uz sve povrede koje se dešavaju, nije lako za tim da funkcioniše normalno, kada nedostaju tri plejmejkera“.

Miloš Teodosić je dobio stojeće ovacije publike, a Džoel Bolomboj je dominirao na obe strane.

“Kao trener ne volim mnogo da pričam o pojedincima, jer je ovo timski sport. Neki igrači mogu da prave razliku za ono što nam je potrebno. Teodosić je večeras odigrao jednu od svojih najboljih utakmica i valjda vam je jasno koliko nam je nedostajao. Bolomboj je konstantna, visoka vrednost našeg tima. Ove sezone je shvatio da je njegovo prisustvo na oba kraja terena jako bitno za naš tim. Takođe bih dodao je da je Nedović prihvatio svoju ulogu skorera za koju svi znamo da ima. Borio se i u odbrani jako, zbog toga sam najsrećniji od svega, jer je Nedović večeras odigrao najbolju defanzivnu rolu u sezoni i to želim da vidim uvek. Svi koji su igrali večeras dali su nešto veliko za tim“, zastao je Grk, pa dodao:

“Na primer, Smart je u drugom poluvremenu napravio dva pametna faula, nije im dozvolio da se vrate. Nije lako za igrača koji dolazi iz SAD i koji ne zna još dovoljno evropsku košarku da radi takve stvari. Navijači možda žele da vide od njega kako pogađa, ali to nije najvažnije. Svi moraju da daju nešto za tim, da igraju odbranu i troše svoja tela na takve stvari. Videli smo Ilića, Tobija, Mitrovića u odbrani, pa i Lazarević koji je igrao tri minuta... Sve su to bitni detalji, zato kažem da ovakve stvari prave razliku“.

Crvena zvezda sledeći meč igra već u ponedeljak protiv Mege na svom parketu, dok u petak od 20.30 gostuje Realu u Madridu.



tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara