"Obradović i Sipahi"
"Obradović i Sipahi"

Turska očima ne veruje! Obradovićeva tragedija, Karšijaka ostavila Fenerov tim snova bez titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.15. | 18:59

U doslovce paklenoj atmosferi, pred 6.000 navijača u Izmiru, vladajući prvak položio oružje

Obradović i SipahiSenzacija u Turskoj! Željko Obradović i skupoceni Fenerbahče ostali su bez titule. Iako prvi favorit za odbranu krune, tim srpskog stručnjaka položio je oružje u paklu Izmira i ukupnim rezultatom 1:3 izgubio polufinalnu seriju plej-ofa protiv Pinar Karšijake, koja je u svim segmentima igre nadvisila goste iz Istanbula.

I to drugi put za dva dana. U četvrtak je ambiciozni domaćin slavio posle produžetka 84:83, a večeras oduvao sa terena učesnka poslednjeg Fajnal fora Evrolige 82:64 (20:11, 21:19, 16:15, 25:19) i tako zakazao duel za šampionski trofej sa Efesom, koji je u polufinalu bio bolji od Trabzona (3:0).

Izabrane vesti

Uz nesporno košarkašno znanje, posebno motivisanost Amerikanaca Bobija Diksona i Di Džej Strouberija, kljulčnim se ispostavila prednost koju je Karšijaka imala sa tribina. Pred 6.000 frenetičnih navijača, u atmosferi kakvu, ruku na srce, ne prave ni pristalice Fenera u Ulker areni, ekipa Ufika Saridže sve vreme je diktirala ritam, u ranoj fazi meča stekla dvocifrenu prednost i zahvaljujući razigranim Gabrijelu i Palasijosu (16 poena) igrala kao u transu.

I da na trenutku izvode poteze kao da su na parketu NBA lige...

Očigledno motivisani bogatim novčanim nagradama, košarkaši Karšijake su najpre u potpunosti isključili Endrjua Gaudloka iz igre (samo osam poena), zatim „uštopovali“ Jana Veselog i Oguza Savaša pod košem i postepeno gradili prednost koja je sredinom poslednje četvrtine iznosila čak 23 poena (73:50).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dokson sa 24 poena, pratio ga je Stouberi sa 15, dok su srpski internacionalci u ekipu iz Istanbula bili solidni, pa je Nemanja Bjelica ubacio 14 poena (najefikasniji u dresu favorita), Bogdan Bogdanović je stuigao do devet , lai to nije bilo dovoljno... Gosti pogotovu nisu imali rešenje za  agresivnu igru domaćina, pa su gubili živce, o čemu svedoče i reakcije Bjelice i trenera Obradovića.

Pinar Karšika je tako dobila priliku da se bori za drugu titulu u istoriji (premijernu osvojila u sezoni 1986/87), dok se završnica sezone ispostavila razočaravajućom po skupocene i izvanredno plaćene zvezde Fenerbahčea, jer je posle poraza u finalu Kupa od Efesa, te neuspeha na Fajnal foru takmičarsku godinu završio bez trofeja.

A „pucao“ je na sva tri...

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Željko ObradovićPinar KaršijakaNemanja BjelicakošarkaFenerbahče BekoFenerbahčeBogdan BogdanovićBobi Dikson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara