Entoni Edvards i Kris Midlton (©AFP)
Entoni Edvards i Kris Midlton (©AFP)

Vukovi igraju kao u transu: Jedanaest utakmica – deset pobeda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 01:00

Pao je i aktuelni šampion bez Janisa Adetokunba, uzavrele strasti na parketu zbog čega su izbačeni Beverli i Hil

Ulazimo u samu završnicu ligaškog dela NBA sezone i kako stvari stoje košarkaši Minesote biće do poslednjeg trenutka u kombinaciji za direktan plasman u plej-of!

Kako se prva faza približava kraju tako su Vukovi prešli u totalnu ofanzivu i igraju košarku kao u transu! Četvrti trijumf zaredom, deseti u poslednjih jedanaest utakmica. Da ih neko pita gde su bili dosad teško da bi mogli da objasne, no činjenica je da ovaj mart zasad prolazi kao iz snova za franšizu iz Mineapolisa.

Izabrane vesti

U terminu zgodnom za ljubitelje najbolje košarke iz Evrope Minesota je deklasirala aktuelnog šampiona, doduše bez Janisa Adetokunba koji je izabrao da utakmicu odgleda u civilu kako bi odmorio i probao što pre da sanira hroničnu upalu kolena – 138:119 (34:28, 34:28, 38:26, 32:37).

Konačni rezultat možda ne govori dovoljno u prilog tome da je Minesota zaista deklasirala Milvoki, ali dešavanja na parketu daju mnogo bolju sliku. Izuzev kratkog intervala na početlu susreta, domaćin je potpuno kontrolisao rezultat i igru u svakom smislu. I ne samo to – kako je vreme prolazilo razlika je imala tendenciju konstantnog rasta, do te mere da je pretilo da pređe i granicu od 30 poena! No, Kris Finč je u duhu dobrog domaćina počeo da daje više prostora nekim igračima sa manjom minutažom, što je Milvoki iskoristio da bar izbegne potpuni rezultatski debakl. Utakmica je imala jak intenzitet, a Vulvsi su do kraja prve četvrtine imali četiri, poluvremena deset razlike, a u poslednju deonicu ušli su sa 22 poena više.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Bez svog najboljeg igrača Baksi definitivno ne mogu da budu tako konkurentni. Ne samo što nisu pružili jači otpor Minesoti, gosti iz Milvokija zaista su izgledali kao razbijena vojska bez svog komandanta, da poveže redove. Doduše, teško da bi i Janis čak mogao da spreči poraz uz šut kakav je imao domaćin – čak 21 trojka iz 45 pokušaja, a devetorica igrača dno mrežice pronašli su bar jednom.

S druge strane Entoni Edvards i Karl Entoni Tauns nisu imali nimalo simpatija prema situaciji u protivničkim redovima, pa su cepali mrežice kad god bi im se ukazala prilika. Obojica su ubacili po 25 poena, s tim da su zajedno pogodili čak devet trojki! Tauns je imao još 11 skokova i pet asistencija, dok je Edvards dopisao pet uhvaćenih i četiri podeljene lopte. Njegova igra sa velikom motivacijom na startu utakmice postavila je ton za nastavak u kojem je Minesota apsolutno dominirala. Kao podrška dvojici nosilaca pokazali su se Dianđelo Rasel sa 16, te Torijans Prins i Naz Rid sa po 14 poena.

Kada već pominjemo Prinsa, krilni košarkaš našao se u središtu nemilih scena koje su se dogodile na dva minuta pre kraja prve četvrtine. Prins je bio u duelu za skok sa Seržom Ibakom gde je došlo do laktanja, a onda i verbalnog duela licem u licem koji je umalo prerastao u fizički obračun. Da se situacija dodatno zakomplikuje potrudili su se Patrik Beverli i Džordž Hil koji su uskočili ne da bi smirili strasti, već dodatno zapalili atmosferu. Beverli se uneo Ibaki u lice kako bi odbranio Prinsa, Hil je odgurnuo Beverlija... Srećom, sudije su uspele da iskontrolišu situaciju. Beverli i Hil su automatski izbačeni sa utakmice, dok je Prins dobio ličnu, a Ibaka tehničku grešku.

Utakmica je definitivno rešena posle samo četiri minuta drugog poluvremena, kada je razlika otišla na 20 poena. Minesota je serijom 19:9, gde je Edvards postigao devet poena stigla do 87:67 i bilo je jasno da Baksi ovde ne mogu da urade više.

Četvorica od pet startera Baksa bili su dvocifreni, a Kris Midlton i Bruk Lopez predvodili su listu strelaca sa po 15 poena.



tagovi

Entoni EdvardsKarl Entoni TaunsMinesota TimbervulvsMilvoki BaksNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara