Branko Lazić i Nemanja Nedović (©Starsport)
Branko Lazić i Nemanja Nedović (©Starsport)

Zvezdin recept za najboljeg igrača Žalgirisa Kinana Evansa - Branko Lazić

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 18:31

"Kao i Stefan Lazarević. Imamo dosta recepata za najbolje protivničke igrače, ali sigurno da će timska odbrana biti na vrhunskom nivou, što je potrebno da bi se došlo do pobede", rekao je Nemanja Nedović uoči utakmice sa litvanskim timom

Posle velike pobede u istorijskom derbiju i trijumfa nad Mornarom u ABA ligi, devetom vezanom u svim takmičenjima, košarkaše Crvene zvezde čeka duplo kolo Evrolige. Dočekuju najpre Žalgiris u dvorani Aleksandar Nikolić u utorak od 19.00, a 48 sati kasnije i Olimpiju Milano.

Pred susret sa timom iz Kaunasa utiske je izneo šef struke kluba sa Malog Kalemegdana Duško Ivanović, koji ističe da se ne obazire na seriju pobeda sa kojom crveno-beli ulaze u sutrašnji duel.

Izabrane vesti

"Као da nismo imali nijednu. Tako treba da igramo i mislimo o ovoj utakmici protiv jednog od najtvrđih protivnika prema mom mišljenju. Igraju zaista snažno, dobro u odbrani, stalno su u kontaktu, odlični u tranziciji, skoku u napadu i nikada se ne predaju. Vrlo teška ekipa za igranje. Nije to samo ove godine. To je litvanska škola košarke. Igraju svoj stil, svoju igru, ne razmišljaju puno o protivniku i bore se do kraja. To im daje rezultat", istakao je Duško Ivanović.

Utorak, 19.00: (1,35) Crvena zvezda (16.0) Žalgiris (3,50)

Nemanja Nedović veruje da su stvoreni svi preduslovi za 10. trijumf u nizu.

"Biće tvrda utakmica, malo smo ih gledali i vidimo da su dosta čvrsti i igraju dobru odbranu i da su jednostavno - dobra ekipa. Neće biti lako, ali uz našu dobru formu i pomoć navijača koje očekujemo sutra, imamo sve preduslove da ostvarimo još jednu pobedu", rekao je Nedović.

Žalgiris u Beograd dolazi bez nekoliko bitnih igrača, Ignasa Brazdeikisa, Mantasa Kalnijetisa, Lukasa Lekavičijusa i Lijutaurasa Lelevičijusa, kao i sa dva vezana poraza u elitnom takmičenju kod kuće (Efes i Panatinaikos).

"Toliko je utakmica da niko ne razmišlja šta je bilo juče. Svi gledamo šta ćemo sutra da uradimo. Ništa njihova kadrovska situacija ne utiče na nas, jer gledamo samo na sebe i igraćemo pet na pet. Koga god da Žalgiris pošalje na parket, to su vrlo dobri igrači. Nema tu velike razlike", dodaje Ivanović.

Kao najbolji igrač litvanskog tima ove sezone izdvojio se Kinan Evans. Amerikanac koji je stigao iz Makabija prosečno beleži 15,1 poen, uz 4,2 asistencije po nastupu (prosečan indeks 15,6).

"Igra izvanredno u situacijama jedan na jedan i pik en rolu. Igra sa karakterom, uzima i postiže odlučujuće poene. Veoma dobar igrač".

Nedović ipak ističe da Zvezda ima lek za igrače poput Evansa.

"Branko Lazić. Kao i Stefan Lazarević. Imamo dosta recepata za najbolje protivničke igrače, ali sigurno da će timska odbrana biti na vrhunskom nivou, što je potrebno da bi se došlo do pobede. Imamo samopouzdanje, formu, sve to samo da pretočimo sutra na teren", napomenuo je najbolji strelac srpskog i regionalnog šampiona u Evroligi sa prosekom od 13,2 poena.

Zvezda je još u nedelju obelodanila da je gotovo rasprodala sve ulaznice za meč i da očekuje punu dvoranu kako protiv Žalgirisa, tako i protiv Olimpije Milano. Ivanović ne veruje da to stvara dodatan pritisak ekipi, naprotiv.

"Ma kakav pritisak, to pomaže igračima da daju više nego što mogu. Hvala svim navijačima. Nadam se da će sve biti sportsko, da nam stvarno pomognu da pobedimo veoma važnu utakmicu", zaključio je Duško Ivanović, a Nedović se nadovezao:

"Mislim da smo to zaslužili. Jedva čekam i radujem se. Nadam se da će sve proći bez ikakvih incidenata i jedva čekam da počne".

Povratnik u redove Zvezde je iskoristio priliku i da pohvali dobar nastup mladog Nikole Topića, koji je odlično iskoristio minute protiv Mornara i susret okončao sa osam poena i bez promašaja iz igre. Sve poene postigao je u drugoj četvrtini, kada su se crveno-beli odlepili.

"Sigruno da je bitno da Top igra na ovom nivou. Sjajan momak i vidi se da hoće da nauči i sasluša. Ima i od koga, Stefana Markovića koji je tu najstariji i igra na njegovoj poziciji, pomažem malo i ja. Raste nam pred očima", zaključio je Nemanja Nedović.



tagovi

KK Crvena zvezdakk ŽalgirisKauno ŽalgirisŽalgirisNemanja NedovićDuško IvanovićBranko LazićStefan LazarevićNikola Topić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara