Nikola Karabatić
Nikola Karabatić

Apsolutna legenda: Karabatić protiv Hrvata postao najbolji strelac evropskih prvenstava

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 19:39

Valur Gudjon Sigurdson ide u istoriju…

Ivano Balić mu je bio “arhineprijatelj”, a Ivano Balić je u reprezentativnu penziju otišao ima već 12 godina. Nikola Karabatić je i dalje tu. Ne kao puki statista. Nikola Karabatić je tu da nas svako malo podseti da je jedan od najvećih u istoriji rukometne igre.

U derbiju Grupe I je takav status podvukao debelim flomasterom. U 45. minute sudara dve možda i najveće sile 21. veka 39-godišnji Nišlija je postigao peti gol na meču, ukupno svoj 289. na evropskim prvenstvima.

Izabrane vesti

Time je Karabatić postao najbolji strelac u istoriji kontinentalnih šampionata, pošto je nadmašio učinak Islanđanina Valura Gudjona Sigurdsona. Do kraja turnira verovatno će ga i dobrano da ga ostavi iza sebe.

Mikel Hansen motri situaciju iz prikrajka. Danac je trenutno na kpti 276, a deluje da će se njegov tim prošetati do polufinala. Bilo bi veliko iznenađenje da tamo ne bude i Karabatićeva Francuska, posebno posle pobede nad Hrvatskom od 34:32.

Dika Mem je bio najefikasniji sa šest golova. Karabatić je stao na tih pet pogodaka. U hrvatskom timu šest je postigao Zvonimir Srna.

Veliko iznenađenje u prvom meču Grupe I napravila je Austrija, koja je savladala Mađarsku sa 30:29. Podsetimo, Austrija je u drugu fazu prenela i bod osvojen protiv Hrvatske pa sada sa pravom može da se nada polufinalu u kojem je niko nije video pred početak turnira u Nemačkoj. Pobedu nad Mađarskom joj je inače doneo pogodak Nikole Bilika 17 sekundi pre kraja dramatične utakmice.

GRUPA I

Mađarska – Austrija 29:30

Francuska – Hrvatska 34:32

20.30: (1,40) Nemačka (8,50) Island (3,60)




tagovi

Nikola KarabatićEP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara