Finale Kupa na Ubu (©MN Press)
Finale Kupa na Ubu (©MN Press)

As Batajnica i Novi Sad već spakovali kofere, još dva kola pa se vraćaju u Prvu ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 13:45

Ova dva kluba nisu uspela da se snađu u elitnom društvu i produže boravak

Još se ligaški deo nije završio, a odbojkašice Novog Sada i Asa iz Batajnice već imaju spakovane kofere. Čeka ih povratak u Prvu ligu, jer stvari nikako ne mogu da poprave u poslednja dva kola.

Novosađanke su zakucane na dno sa samo jednim bodom. Trenutni skor je 0-20. Kad se pogledaju protivnici u poslednja dva kola, deluje da neće moći ni do prvenca. Sastaju se sa Ubom i Jedinstvom, pa su velike šanse da će putovanje završiti sa svim porazima.

Izabrane vesti

Nešto bolji utisak je ostavio klub iz Batajnice. Dve pobede imaju odbojkašice Asa, uz 18 poraza. Osvojile su pet bodova, četiri više od Novog Sada, ali i čak 14 manje od Omladinca, koji je na 10. poziciji.

Kad se prebaci fokus na gornji deo tabele - dolazi se do zaključka da je Železničar vrlo blizu overe prve pozicije. Lajkovčanke se sastaju sa ekipom iz Batajnice u 21. kolu, a ligaški deo zatvaraju protiv Partizana. Teško da će dozvoliti sebi da kiksnu i prepuste vrh Jedinstvu. Pazovčanke ne mogu da padnu niže od drugog mesta, ali u slučaju srećnih okolnosti mogu do liderske pozicije.

Ub je prethodnog vikenda dobio Crvenu zvezdu i preuzeo treće mesto. Ima dobru priliku da tu i ostane, jer se sastaje sa Novim Sadom i TENT-om.

Zvezda je sigurno barem četvrta, ne može da padne, jer ima tri pobede više od TENT-a. Ali, ukoliko Ub slučajno izgubi, može da se vrati na treće mesto.

TENT i Spartak iz Subotice će biti peti ili šesti. Na sedmom i osmom mesto koje vode u plej-of trenutno su Partizan i Srem, a jure ih Inđija i Omladinac. Niko od njih ne strepi za opstanak, jer se putnici u rang ispod već znaju.

RASPORED SUPERLIGE SRBIJE DO KRAJA LIGAŠKOG DELA ZA ODBOJKAŠICE

21. kolo

Ub - Novi Sad

Crvena zvezda - TENT

Železničar - As Batajnica

Spartak - Partizan

Srem - Inđija

Jedinstvo - Omladinac

22. kola

Novi Sad - Jedinstvo

Omladinac - Srem

Inđija - Spartak

Partizan - Železničar

As Batajnica - Crvena zvezda

TENT - Ub



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽelezničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara