Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)
Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport)

Berlin grabi ka tituli, 10 od 10: Čudesni Milosavljev, precizni Marsenić i raspucani Danci srušili Melsungen

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 21:56

Bundesliga: Srpski reprezentativci junaci pobede tima iz prestonice u derbiju protiv tima Roberta Garsije Paronda – 37:31. Popularni Banda imao 13 odbrana, do toga dva skinuta sedmerca, dok je pivotmen postigao četiri pogotka, sve u nastavku

Lisice graba ka nemačkom tronu. Prošle seozne su rukometaši Fukse Berlina veći deo Bundeslige bili na čelu, ali u finišu nisu izdržali udare Kila i Magdeburga i ostali su čak i bez Lige šampiona. Ove sezone, ekipa iz prestonice igra fenomenalno, kao u transu, ima 10 od 10.

U velikom derbiju Fukse je pred prepunom dvoranom Maks Šmeling pobedio Melsungen sa 37:31 i pobegao mu četiri boda. Najbolji akter meča bio je srpski golman Dejan Milosavljev koji je činio čuda u finišu, skinio je zicer i sedmerac kada se lomilo, kada su gosti prišli na samo dva do tri gola minusa. Na kraju je Banda imao 13 intervencija. Rezultat je na kraju previsok, ne oslikava dešavanja na terenu.

Izabrane vesti

Tim španskog stručnjaka Roberta Garsije Paronda je pretio veći deo meč, imao je i -1 u 52. minutu, ali strašna serija u finišu, odlični Milosavljev, Lase Anderson, Matijas Gidsel i Nils Lihtlajn bili su prevaga za domaćina.

Odličnu partiju pružio je i pivotmen Orlova Mijajlo Marsenić koji je pogodo četiri puta, bez promašaja, a sve pogotke je dao u drugom poluvremenu. Poslednji njegov gol sa crte u 57. minutu za 34:30 je overilo pobedu lidera Bundeslige.

Trio danskih asova je dao 26 od 37 golova domaćeg tima. Najefikasnij igač bio je fenomenalni levi bek Lase Anderson sa 11 golova, dok je Matijas Gidsel pogodio osam puta. Veteran na desnom krilu Hans Lindberg je pogodio mrežu gostiju sedam puta, od toga šest sa llnije sedam metara, uz jedan promašaj. U finišu je važna dva vezana gola dao juniorski reprezentativac Nemačke, Nils Lihtlajn.

Kod Melsungena desna strana terena je bila bolji deo tima. Krilo Timo Kastening je dao sedam golova, a hrvatski bek Ivan Martinović šest. Milosavljev je dobio bitku protiv kolege Nebojše Simića. Crnogorac je imao samo pet odbrana, nasuprot 13 srpskog asa koji je još jednom pokazao da je jedan od najbojih golmana u najjačoj rukometnoj ligi na svetu.



tagovi

Rukometna BundesligaDejan MilosavljevMijajlo MarsenićFukse Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara