Gonzalo Perez de Vargas (©AFP)
Gonzalo Perez de Vargas (©AFP)

Bitka za Keln: Barsa i bez Fabregasa ruši Baltik, Kilu olakšan posao izostankom Hansena

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.05.22. | 10:44

Rukometna Liga šampiona: Danas u Flenzburgu i Parizu prve utakmice četvrtfinala najjačeg evropskog takmičenja

Sada tek slede uzbuđenja u rukometnoj Ligi šampiona. Dosadašnji tok takmičenja bio je pomalo i dosadan, nije bilo iznenađenja. Po mnogima osam najboljih klubova na Starom kontinentu je izborilo četvrtfinale, korak do željenog cilja, plasmana na završni turnir koji se tradicionalno igra u Kelnu narednog meseca.

Olborg, Kil, Vive Kjelce i Barselona su kao najbolje ekipa u grupnoj fazi izborile direktan plasman među osam, dok su Pari Sen Žermen, Vesprem, Flenzburg i Monpelje preko baraža stigli do borbe za polufinale.

Izabrane vesti

Branilac titule Barselona danas (18.45) gostuje na Baltiku, na severu Nemačke protiv Flenzburga. Domaćin je imao loš prvi deo sezone u evropskoj eliti, ali je u derbiju osmine finala bio bolji od mađarskog šampiona PIK Segeda. U Bundesligi, skandinavska legija će teško do drugog mesta i Lige šampiona. Katalonci u ovaj dvomeč ulaze kao veliki favoriti. Ne birljira Barsa kao prošle sezone kada se prošetala do kontinentalne krune, ove nije tako ubedljiva, mada i dalje ostaje favorit za evropsku titulu. Kvota u Mozzartu da će na meču u Flenzburgu da bude više od 58,5 golova je 1,85.

18.45: (2,45) Flenzburg (8,00) Barselona (1,75)

Šampion Ervope u mečevima sa Flenzburgom neće moći da račun u na odličnog francuskog pivotmena Ludovika Fabregasa. On je pre nekoliko dana imao operaciju slepog creva, oporavlja se i biće spreman za eventualno učešće na završnom tuniru u Kelnu. Ranije je van stroja i Luis Frade, pa je trener Karlos Ortega odlučio da iz mladog tima priključi Artura Pareru.

Ludovik je veoma važan igrač za nas, ali verujem da smo sposobni da nadoknadimo njegovo odsustvo. On je ključni igrač za naš sistem, ali nema smila da se žalimo“, rekao je Ortega, prenosi Mundo Deportivo.

Flenzburg je popravio formu u finišu sezone. Prva zvezda tma je Šveđani Jim Gotfridson, MVP prethodnog Evropskog prvenstva. Uz njega tu je i Hampus Vane, jedan od najboljih krila današnjice. Zanimljivo, as nemačkog vicešampiona igraće protiv budućeg kluba. On je već potpisao trogodišnji ugovor sa Kataloncima. Sa 74 pogotka je prvi strelac tima. Na golu je odličan bosanskohercegovački reprezentativac Benjamin Burić. Mrežu domaćina čuva i Danac Kevin Meler, koji je prošle godine stigao u Flenzburg urpavo iz Barselone.

Naše poslednje utakmice su bile veoma dobre za samopouzdanje i daje nam sigurnost pred dvomeč sa Barselonom. Protiv šampiona Evrope nam je potrebna čvrsta odbrana i disciplina u napadu. Vargas je odradio odličan posao u obe utakmice grupne faze i bilo nam je veoma teško. Očekujem sjajnu atmosferu u Flens areni“, istakao je Meler.

Barselona je skup španskih i francuskih reprezentativaca, uz Luku Cindrića kao nosioca igre. Prvi strelac tima ove sezone je levoruki francuski bombarder Dika Mem sa 78 golova, dok je brzonogo desno krilo Aleks Gomez Abeljo postiglo 75. Na golu briljira španski reprezentativac Gonzalo Perez de Vargas, MVP završnog turnira Lige šampiona prošle godine.

U prvom delu sezone, u grupnoj fazi, Barselona je oba puta lako dobila današnjeg rivala. U Flenzburgu je bila bolja sa 25:21, a u Palau Blaugrani sa 29:22. Barsa je dobila 10 od 12 utakmica protiv tima s Baltika.

Sander Sagosen (©AFP)Sander Sagosen (©AFP)

Od Pari Sen Žermena i Kila smo očekivali da budu u Kelnu, ali jedan od favorita moraće da se pozdravi od borbe za titulu. Prvi meč četvrrfinala igra se večeras (20.45) u Parizu. Sveci su bili dominantni u Francukoj, prethodne nedelje su osvojili novu titulu. Kil će verovatno da bude drugi u Bundesligi, predaće krunu Magdeburgu, pa je ovo šansa za popravni za četu češkog stručnjaka Filipa Jihe. Kvota u Mozzartu da će u Parizu biti više od 61,5 gola je 1,90.

20.45: (1,60) Pari Sen Žermen (8,00) Kil (2,85)

Veliki hendikep za Parižane je izostanak Mikela Hansena. Jedan od najboljih šutera svih vremena dugo već ne igra zbog povrede i bolesti, a posle 10 godina je završio misiju u Parizu. Naredne sezone se vraća u Dansku, braniće boje Olborga. Najveća opasnost po gol PSŽ-a pretiće od Norvežanina Sandera Sagosena, nekadašnjeg igrača francuskog šampiona. Kil pršti od zvezda. Osim norveškog beka tu su i Domagoj Duvnjak, golman Niklas Landin Jakobsen, desni bek Harald Rajkind, desno krilo Niklas Ekberg...

Domaćina predvodi Nikola Karabatić, ali veteran je u poznim igračkim godinam, više nije ključni igrač. U prethodnim mečevima Lige šampiona, najefikasniji igrač Svetaca je bio gorostasni Poljak, pivotmen Kamil Sipžak, a tu su i oporavljeni Eloim Prandi, zatim Nedim Remili, Luk Stajns, golman Vensan Žerar... Kil je blagi favorit protiv čete španskog stručnjaka Raula Gonzalesa.

Prošle sezone su ovi timovi igrli i u grupnoj fazi Lige šampiona i obe pobede su ostvarili domaćini.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

18.45: (2,45) Flenzburg (8,00) Barselona (1,75)

20.45: (1,60) Pari Sen Žermen (8,00) Kil (2,85)

Četvrtak

18.45: (1,40) Vesprem (8,50) Olborg (3,60)

20.45: (3,15) Monpelje (8,50) Vive Kjelce (1,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

EHF Liga šampionaRK KilRK BarselonaRK Pari Sen ŽermenRK PSŽFlenzburgRK FlensburgMikel Hansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara