Luis Hamilton (Reuters)
Luis Hamilton (Reuters)

Bomba Bernija Eklstona: Hamilton razmišlja o povlačenju

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 14:08

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 misli da Britanca nećemo gledati naredne sezone u najbržem cirkusu na svetu

Završna trka u sezoni Formule 1 donela je rolekoster emocija, veliko slavlje i prvu titulu Maksa Ferstapena i nenadano razočaranje Luisa Hamiltona. Splet okolnosti doveo je do toga da Britanac već dobijenu trku i titulu izgubi u poslednjem krugu.

Bio je na korak od rekordne osme titule i obaranja rekorda koji deli sa Mihaelom Šumaherom, ali pitanje je da li će ga ikada oboriti. Zanimljivo, Hamilton je tokom dana obrisao sve pratioce sa društvene mreže Instagram. To naravno ne mora ništa da znači jer je istu stvar uradio 2019. godine, ali se u istom danu pojavila i bombastična izjava do pre sedam godina alfe i omege Formule 1, Bernija Eklstona.

Izabrane vesti

"Pre nekoliko dana razgovarao sam sa njegovim ocem (Entoni Hamilton prim. aut.) i momentalno shvatio da ne želi da priča o budućnosti svog sina, pa nam je tema bio isključivo posao... Mislim da se Hamilton povlači, da neće voziti u godini koja dolazi. Razočaranje koje je doživeo u Abu Dabiju je preveliko i razumem ga... Sada kada je izjednačen sa Mihaelom Šumaherom sa sedam titula, idealan je trenutak da ispuni san i postane modni preduzetnik", rekao je 91-godišnji britanski biznismen u razgovoru za švajcarski Blik, a mišljenje bazira isključivo na ličnoj intuiciji.

Nije Eklston propustio priliku da se vrati na završnicu trke za sva vremena u kojoj je direkcija na čelu sa Majklom Masijem donela nekoliko šizofrenih odluka.

"Direktor trke Masi, trebalo je da nas sve poštedi nevolje i da podigne crvenu zastavu odmah posle incidenta. Tada bismo imali super finale od tri kruga. Na kraju su stvari ispale vrlo loše", zaključio je britanski biznismen.

Na nepravdu prema Hamiltonu i budućnost vozača Mercedesa osvrnuo se i Karlos Sainc, pilot ekipe Ferarija.

"Za Hamiltona bi crvena zastava bila poštenija... Možda bi poštenije bilo da smo u završnici imali dvojicu poravnatih. Bolid je mogao da bude uklonjen i bez crvene zastave i to je i urađeno", smatra Sainc.

Sainc se nada da Britanac neće stati na korak od podviga koji nikada nikome u Formuli 1 nije pošao za rukom.

"Ne znam šta će Hamilton odlučiti, ali nadam se da se neće povući. Želim da nastavim da se trkam sa njim jer je on jedan od najvećih i najboljih u istoriji. Želim da nastavim da delim stazu sa njim", rekao je vozač Ferarija.



tagovi

Formula 1Berni EklstonLuis Hamilton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara