""
""

Botasov rebus: Gde god krenem naletim na Kimija

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.17. | 14:56

Mercedesov vozač tvrdi da nije imao kud, da mu je bolid “preskočio” i udario u Ferarijev bolid

Čudne stvari su se desile u Azerbedžanu. Naravno, svi smo se nadali klupskim bitkama između Mercedesa i Ferarija, ali niko nije ni slutio da bi se u dva zasebna incidenta mogla naći sva četiri bolida konkurentskih ekipa. Prvo Valteri Botas protiv Kimija Rajkonena, a zatim Sebastijan Fetel u bliskom obračunu na račun sujete, greške ili opake namere sa Luisom Hamiltonom. Kako je Sebastijan Fetel izvukao deblji kraj gložeći se sa Hamiltonom za vreme boravka vozila sigurnosti na stazi već smo pisali. Šta je po sredi Botasovog i Rajkonenovog duela, e to još uvek nije jasno jer zvaničnih reakcija, prekršajnih sankcija niti bilo kakve istrage nema.
“Bio sam u unutrašnjoj putanji pri prilasku krivinu dva, a Kimi Rajkonen se nalazio spolja. Nisam imao prostora, pa sam jednostavno morao sam da krenem preko ivičnjaka. Kada to uradite, bolid poskoči, tako to ide. Bio je to bez sumnje trkački incident, a jedina je šteta što smo ponovo Kimi i ja bili akteri scene. Trka je bila zaista luda. Imao sam krug zaostatka kada je vozilo bezbednosti izašlo na stazu, što je jedan od pokazatelja da se nikada ne treba predavati”, rekao je Valteri Botas, a zatim objasnio šta se desilo u trenutcima kada je na stazi bila istaknuta crvena zastava.
“Ekipa je tokom perioda pod crvenom zastavom uspela da da oporavi i donekle popravi bolid. Šteta je što je Daniel Rikardo bio predaleko na kraju. Ipak, u ovim okolnostima drugo mesto je odličan rezultat“, zaključak je Valterija Botasa.

Izabrane vesti

(Foto: Action Images)


tagovi

Valteri BotasudesMercedes AMG PetronasKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara