""
""

Botasov valcer za pobedu na austrijskoj F1 pozornici

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.17. | 15:24

Sebastijan Fetel na drugom mestu nije uspeo da ugrozi pobednički pir Mercedesovog vozača. Rikardo je treći, a Hamilton četvrti

Tehnički domintna konstrukcija Mercedesovog bolida bila od ogromne pomoći Valteriju Botasu u osvajanju Red Bul ringa i VN Austrije! Drugo mesto pripalo je Sebastijanu Fetelu, treći je Danijel Rikardo, a četvrti Luis Hamilton koji je bez razmišljanja tehnički vozio najbolje krugove na Špilbergu. Četvrto mesto VN Austrije pripalo je Kimiju Rajkonenu, drugoj uzdanici Skuderija Ferarija.  

Izabrane vesti

Valteri Botas je imao uspešan, mada delimično sporan start. Finac je uspeo da ostvari prednost koja je značila i dovoljnu distancu u odnosu na Sebastijana Fetela i Kimija Rajkonena, uz sumnju da je prilikom polaska sa startne linije krenuo nešto ranije nego što je to bilo signalizirano. Uz to, očekivana je bila i gužva nakon starta, ali ne i udes koji je smesta iz stroja izbacio Maksa Verstapena i Fernanda Alonsa. Krivac za ovaj karambol svakako je Danil Jvjat, vozač Toro Rosa!

Sve što smo u daljem toku trke gledali može se posmatrati jedino kroz prizmu Mercedesove dominantne tehničke nadmoći. Savršeni krugovi Valterija Botasa na čelu i odlučno probijanje kroz grid Luisa Hamiltona dokaz su podešenosti njihovih bolida za vožnju na Špilbergu. Britanac je bio izuzetan, ali da ne bi otišli u preteranu glorifikaciju njegove brzine, navedimo samo da je njegov volan oborio rekord u sva tri sektora kruga na Red Bul ringu.

Posle prvih poseta srvisu raspored vozača bio je sledeći. Valteri Botas je zauzimao prvo mesto, Sebastian Fetel je bio na drugom, a sledili su Rikardo, Hamilton i Rajkonen koji nije uspeo da sačuva poziciju pred britkim vozačem Mercedesa.

U poslednja dva kruga VN Austrije, gledali smo uzbudljive bitke za prvo i treće mesto.  


tagovi

Danijel RikardoFormula 1Luis HamiltonMaks VerstapenSebastijan FetelValteri BotasVN Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara