Tom Brejdi i Majk Evans (©AFP)
Tom Brejdi i Majk Evans (©AFP)

Brejdijev čas očajnim Iglsima, Fortinajnersima triler u Teksasu

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.01.22. | 01:58

NFL šampionat: Tampa Bej Bakanirsi lalo dobili Filadelfiju sa 31:16, dok je San Francisko slavio u gostima protiv Dalas Kaubojsa sa 23:17 u mečevim "vajld kard" vikenda

Branilac titule, Tampa Bej, i dalje čuva trofej Vinsa Lombardija. Šampion NFL-a lako je dobio na svom terenu Filadelfiju sa 31:16.

Rezultat i ne pokazuje koliko je tim s Floride dominirao. Posle tačdaunova Roba Gronkovskog i Majka Evansa, Tampa je krajem treće četvrtine vodila sa 31:0, da bi u poslednjoj četvrtini četa Brusa Erijansa spustili ručnu, čuvajući snagu za polufinale NFC-a gde se zna da će da dočeka naredne nedelje pobednika poslednjeg meča „vajld kard“ runde, Los Anđeles Remsi – Arizona Kardinalsi (utorak, 02.15).

Izabrane vesti

Legendarni Tom Brejdi odigrao je još jednu sjajnu partiju. Bacio je dva tačdauna, imao 29 od 37 uspešnih dodavanja za 271 jardu. Bila je o njegova čak 35. pobeda u plej-ofu po čemu je apsolutni rekorder. Omiljena meta bio mu je Majk Evans koji je uhvatio devet lopti za 117 jardi, uz tačdain. Kvoterbek Filadelfije Džejlen Hurts nije se proslavio u prvom meču u karijeri u plej-ofu. Bacio je dva presečena pasa i pomogao Bakanirsima da s pola snage izbore još jedna meč na svom terenu.

Utorak, 02.15: (1,60) Los Anđeles Rems (14,0) Arizona Kardinals (2,55)

U odsustvu Leonarda Forneta i Ronalda Džonsa, igru trčanjem su nosili Kišon Von i Đovani Bernard.

Posle tri pobede domaćina u dosadašnjim mečevima prve runde plej-ofa, brejk gostiju u Dalasu. San Francisko je dobio Kaubojse sa 23:17 i izborio meč naredne nedelje na ledenoj tundri Lembo filda u Grin Beju proitv najboljeg tima u ligaškom delu šampionata.

Domaćin je bio blagi favorit zbog domaćeg terena, ali četa Kajla Šenehana uspela da pokori Teksas. Džimi Garopolo je sjajno vodio svoj tim u većem delu meča, a imao je pomoć elitnih risivera Diba Semjuela i Brendona Ajuka, uz odlično trčanje mladog rukija Elajdže Mičela.

Jedan od ključnih trenutaka meča se dogodio na šest minuta pre kraja treće četvrtine, kada je Dak Preskot bacio presečenu loptu koju je uhvatio defanzivac gostiju Vilijams. Iz prvog napada, Dibo Semjuel je u ulozi raning beka ušao u end zonu rivala. Tada je bilo 23:7 za goste. Kaubojsi su bili u bezizlaznoj situaciji, ali je Džimi Garopolo napravio veliku grešku, jedinu na meču, kada je na svojoj polovini bacio presečeni pas, osam minuta pre kraja kod rezultata 10:23. Preskot je istrčao tačdaun. Odbranili su se Kaubojsi u narednom napadu, imali loptu za pobedu, ali nije bilo ovo veče tima iz Teksasa.

Dibo Semjuel je na minut pre kraja istrčao za skoro 10 jardi. Inči su nedostajali gostima za pobedu. Išli su na četvrti pokušaj i realizovali ga, ali je Trent Vilijams napravio prekršaj. Morali su gosti da ispucaju loptu. Napadu Dalasa je ostalo 31 sekundu za pobedu, bez tajma-auta, ali nije uspeo Preskot da dovede svoj tim do trijumfa, za muk na AT&T stadionu u Teksasu. Stigao je do 20 jardi do end zone gostiju iz Kalifornije, ali nije uspeo kvoterbek Kaubojsa da "spajkuje" loptu, pa je vreme isteklo - San Francisko je u polufinalu Nacionalne fudbalske konferencije.

AFC

Subota

Sinsinati Bengals - Las Vegas Rejders 26:19 (10:3, 10:10, 3:0, 3:6)

Nedelja

Bafalo Bils - Nju Ingland Petriots 47:17 (14:0, 13:3, 6:7, 14:7)

Ponedeljak

02.15: (1,10) Kanzas Siti Čifs (15,0) Pitsburg Stilers (8,25)

Slobodan je Tenesi

NFC

Nedelja

Tampa Bej Bakanirs - Filadelfija Igls 31:15 (14:0, 3:0, 14:0, 0:15)

Dalas Kaubojs - San Francisko Fortinajners 17:23 (0:10, 7:6, 0:7, 10:0)

Utorak

02.15: (1,60) Los Anđeles Rems (14,0) Arizona Kardinals (2,55)

Slobodan je Grin Bej

***kvote su podložne promenama


tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalDalas KaubojsSan Francisko FortinajnersTampa Bej BakanirsTom BrejdiFiladelfija Igls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara